Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 10 juli 2021

Clubs weer dicht en cafés sluiten voorlopig om 24.00 uur

Wegens de onverwacht snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het kabinet besloten dat een deel van de meest recente versoepelingen weer worden teruggedraaid. Dit geldt in elk geval tot en met 13 augustus.


Club NYX @ Reguliersdwarsstraat


Clubs weer dicht

Voor clubs, discotheken en feestcafés zijn de nieuwe maatregelen het meest ingrijpend: zij moeten met ingang van vandaag weer helemaal dicht. Dit terwijl deze zaken net twee weken geleden weer open mochten, na ruim 15 maanden gesloten te zijn geweest.

Club NYX had vanwege de risico's uit zichzelf al besloten om dit weekend niet open te gaan en zal nu dus nog zeker vijf weken dicht blijven. Feestcafé Jantjes Verjaardag zou binnenkort weer open gaan, maar dat is dus voorlopig van de baan.

Update:
Op 13 augustus heeft het kabinet besloten dat clubs en discotheken nog tot 1 november 2021 dicht blijven. In de rest van de horeca hoeft vanaf 20 september geen 1,5 meter afstand meer te worden gehouden (onder voorbehoud van onvoorziene ontwikkelingen).


Beperkingen voor cafés

Ook voor bars en cafés gelden vanaf vandaag weer beperkingen: zij moeten voortaan om 24.00 uur dicht en ook is er, zowel binnen als buiten, geen entertainment meer toegestaan. Bij diverse gaybars vervallen hierdoor de geplande dragoptredens en bingo-avonden.

Voor de horeca wordt het systeem van Testen voor Toegang voorlopig opgeschort, zodat bezoekers van bars en cafés zonder uitzondering dus weer op een vaste plaats moeten zitten en 1,5 meter afstand in acht moeten nemen.


Evenementen afgelast

Voor zowel binnen- als buitenevenementen en andere culturele activiteiten geldt dat bezoekers weer een vaste zitplaats moeten hebben. Daarbij moet 1,5 meter afstand worden gehouden, tenzij men een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag heeft. Een negatieve test is vanaf 13 juli maximaal 24 uur geldig, in plaats van de 40 uur die eerder gold.

Door deze nieuwe regels zijn ook de straatfeesten van Pride Amsterdam afgelast. Het ging daarbij met name om feesten op het Homomonument en in de Reguliersdwarsstraat. Ook het Milkshake-festival en indoorfeesten als Rapido en Backdoor zijn hierdoor afgelast.

Voorzitter Eward Koning van de Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat heeft laten weten dat wordt gekeken of het tweedaagse Pride-straatfeest kan worden verplaatst naar september, als het grootste deel van de bevolking volledig gevaccineerd zal zijn.

Update:
September bleek organisatorisch moeilijk haalbaar, zodat de ondernemersvereniging nu van plan is om in mei 2022 een feestweek te organiseren.


0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.