English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 9 juli 2021

Er komen weer straatfeesten tijdens de Pride - AFGELAST

Nadat vorig jaar door de coronapandemie naganoeg alle Pride-activiteiten moesten worden afgelast, zullen er dit jaar weer straatfeesten in de Reguliersdwarsstraat zijn, zij het met enkele noodzakelijke beperkingen.

Update: AFGELAST wegens nieuwe coronamaatregelen van de overheid


Pride 2021 @ Reguliersdwarsstraat


Traditioneel werd de Pride in de Reguliersdwarsstraat gevierd met twee straatfeesten: een trendy streetparty in het westelijke en een caribisch straatfeest in het oostelijke deel van de straat. Dat laatste feest zal dit jaar niet doorgaan.

Wel zal er dus rondom de bekende homozaken een groot feest worden gehouden onder de naam Pride & Liberation Street Party, en wel op vrijdag 6 en zaterdag 7 augustus, op beide dagen van 15.00 tot 24.00 uur.


Toegangskaarten & coronacontrole

Anders dan gebruikelijk zal het straatfeest dit jaar alleen toegankelijk zijn voor mensen met toegangskaarten. Dit om de extra kosten voor de coronamaatregelen te dekken en om in aanmerking te komen voor het Garantiefonds Evenementen.

De kaarten kosten 10,- euro (plus 3,75 servicekosten) per persoon en voor 50,- euro zijn er ook VIP-kaarten die toegang geven tot de luxe VIP-lounge met vele extra's die gehost word door MEIJT.

Let op: toegangskaarten zijn alleen via voorverkoop beschikbaar. Deze start op vrijdag 9 juli om 12.00 uur via de website www.prideliberation.com.

Zorg dat je er snel bij bent, want "op = op" en ook mogen er dit jaar maar 2500 in plaats van 4500 mensen naar binnen, ook dit weer op grond van de coronaregels.

Naast een toegangskaart moet je bovendien beschikken over een geldige QR-code die je krijgt vanaf 14 dagen nadat je volledig gevaccineerd bent, of als je binnen 40 uur voor aanvang negatief getest bent.

Mocht het evenement onverhoopt toch niet door kunnen gaan, dan krijg je de volledige toegangsprijs terug.


Pride & Liberation Street Party

Zoals de naam al zegt is het straatfeest niet alleen bedoeld om 25 jaar Pride Amsterdam te vieren, maar ook de bevrijding van de (meeste) coronamaatregelen.

Daarom is er een extra feestelijk programma met op vrijdag een Eurovisie Sing-along georganiseerd door het Exit Café. Op zaterdag zorgen dan de artiesten van queer party 3x NYX voor een knallende open-air club night.

Voor al deze optredens wordt er dit jaar weer een groot brugpodium dwars over de straat heen gebouwd, net als tijdens de hoogtijdagen, zoals toen Kylie Minogue in het jaar 2000 in de Reguliers optrad:


Optreden van Kylie Minogue tijdens de Gay Pride (2000)
(video: MVS Gaystation)


Afgelaste evenementen inhalen

Met dit alles bieden de straatfeesten voor ieder wat wils en wordt ook een beetje goedgemaakt wat we door de coronacrisis moesten missen, zoals de groots opgezette public viewing van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam en de LHBT-talentenjacht Project Rainbow Runway.

Oorspronkelijk was het plan om deze afgelaste evenementen gedurende een week lang achter elkaar in te halen, maar recent werd duidelijk dat de gemeentelijke diensten daar niet voldoende capaciteit voor hebben.

Zelfs voor de huidige twee dagen was het nog een hele uitdaging om aan alle eisen van de gemeente en de rijksoverheid te voldoen, zoals zorgen dat ook in de rij vóór de kaartcontrole 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Het is nog niet bekend welke andere straatfeesten in de stad doorgang zullen vinden.


- Tickets bestellen: PrideLiberation.com
- Zie ook: eventpagina op Facebook

0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om reacties te plaatsen)

Reageer:

Naam:

Meer nieuwsberichten:

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

- Spread the Love via 12 reusachtige harten in de straat

- Eerste flagshipstore van MR. Riegillio geopend

- Voormalig lunchroom Downtown is nu restaurant-bar INCA

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.