Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 18 juli 2020

Reguliersdwarsstraat heeft een eigen regenboogpad!

Sinds afgelopen week heeft de Reguliersdwarsstraat zijn eigen regenboogpad, niet als een zebrapad met strepen in de regenboogkleuren, maar in een meer artistieke vorm met golvende banen op het troittoir bij het hotel NH Flower Market, beter bekend als het Carlton Hotel.


Het regenboogpad in de Reguliers
Het nieuwe regenboogpad in de Reguliersdwarsstraat
(klik ter vergroting)


Naast dit gloednieuwe regenboogpad is er sinds 2018 straatverlichting die in alle kleuren van de regenbooog geschakeld kan worden en hangen sinds vorige maand bij alle zaken in de straat twee regenboogvlaggen uit, waarmee de Regulierssdwarsstraat onmiskenbaar de meest kleurrijke straat van Nederland is geworden.


Kruisende paden

Het regenboogpad is aangelegd als onderdeel van de herinrichting van het gedeelte van de Reguliersdwarsstraat tussen de Geelvinckssteeg en de Vijzelstraat, dat mede door de grote kantoorgebouwen tot nu toe niet heel aantrekkelijk was.

De gekleurde strepen zijn ontleend aan de regenboogvlag en zijn zodanig aangebracht dat ze elkaar doorkruisen, net zoals zich in de Reguliers de paden van horecabezoekers, toeristen, voorbijgangers, ondernemers en bewoners kruisen.

De kleurrijke versiering moet ook helpen om voetgangers in de Vijzelstraat (onderdeel van de Rode Loper) te attenderen op het veelkleurige vertier dat in de Reguliersdwarsstraat te vinden is.


De ontwerper van het regenboogpad in de Reguliers
De ontwerper van het regenboogpad
(foto: Eward Koning)


Het regenboogpad is formeel gezien een proef voor drie jaar, maar de verwachting is dat het ook na die termijn mag blijven. Er wordt nog gekeken of het nieuwe regenboogpad een officiële naam kan krijgen en zo ja, of er dan ook nog een officiële opening zal volgen.


Andere regenboogpaden

Het nieuwe pad in de Reguliersdwarsstraat is al het derde regenboogpad in Amsterdam. Na een tijdelijk "Gaybrapad" op de hoek van de P.C. Hooftstraat en de Van Baerlestraat ter gelegenheid van EuroPride 2016, kwam er in november van dat jaar een eerste permanente regenboogpad op de zogeheten passerelle bij station Amsterdam Sloterdijk.

Een tweede regenboogpad, ditmaal in de vorm van een zebrapad met strepen in de regenboogkleuren, werd vorige maand aangelegd bij winkelcentrum De Kameleon in stadsdeel Amsterdam-Zuidoost. In heel Nederland zijn er al in zo'n 40 steden en plaatsen regenboog(zebra)paden om op LHBT-diversiteit te attenderen.


- Zie ook: Amsterdam.nl - NHnieuws.nl


2 reactie(s)

Door DJ Jacuzzi Martijn Bosch op 20-07-2020 om 10:14 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XDDoor Webmaster op 20-07-2020 om 19:37 uur:

Zo is dat!
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.