Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 9 juli 2018

Meer handhavers in en rond de Reguliersdwarsstraat

Afgelopen donderdag kwam het bericht dat binnenkort twee extra gemeentelijke handhavers zullen worden ingezet voor de veiligheid in en rond de Reguliersdwarsstraat.
Begin van het voetgangersgebied in de ReguliersdwarsstraatDeze toezegging kwam van waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen na een vergadering met raadsleden waarin het recente antihomogeweld besproken was.

Veel ophef veroorzaakte namelijk de mishandeling van dragqueen Monique de la Fressange, die onder meer bekend is van optredens in de Taboo Bar. Zij werd in de nacht van 23 op 24 juni j.l. na een optreden op de Zeedijk door drie mannen uitgescholden en aangevallen.

Naast zulke spraakmakende incidenten, zijn er echter ook nog met enige regelmaat mishandelingen van homo's, dragqueens en transgenders die niet in de media naar voren komen.

Al tijdens een vergadering op 15 juni eiste de bekende Diva Mayday, samen met dragqueen Lola Benzina en nachtburgemeester Shamiro van der Geld, daarom concrete maatregelen van het stadsbestuur, waaronder grotere zichtbaarheid van het politienetwerk Roze in Blauw.


Politiecijfers

Volgens Van Aartsen voelt de LHBT-gemeenschap zich steeds onveiliger in Amsterdam: "Als ik het zo hoor is het tegenwoordig een stuk slechter gesteld met de veiligheid dan pakweg 10, 15 jaar geleden, en dat kan ik mij goed voorstellen," zei hij in reactie op vragen uit de raad over het recente incident.

Of het daadwerkelijk zoveel onveiliger is geworden valt moeilijk te zeggen. In elk geval begon de Amsterdamse politie in 2008 met het bijhouden van cijfers over anti-homogeweld. Daaruit bleek dat de aantallen meldingen en aangiftes van 2010 t/m 2015 grofweg stabiel bleven.

Sinds 2014 worden deze cijfers landelijk bijgehouden, maar op een dermate onoverzichtelijke wijze gepubliceerd dat het nog moeilijker is geworden om goed inzicht in te krijgen in hoe vaak zulk geweld zich voordoet.


Overige overlast

Naast het bevorderen van de veiligheid voor de LHBT-bezoekers, zijn de extra handhavers ook dringend gewenst voor het handhaven van de voetgangerszone in het westelijke deel van de straat: nu rijden fietsen en scooters met vaak hoge snelheid door de straat, wat niet alleen irritatie maar ook gevaarlijke situaties oplevert.

Daarnaast kunnen de handhavers zich 's nachts nuttig maken bij het tegengaan van onder meer vandalisme en wildplassen, en indien mogelijk ook bij het terugdringen van de straatdealers die sinds de sluiting van veel coffeeshops in 2013 nu op straat hun drugs proberen te slijten.


- Dit nieuws verscheen ook op: Parool.nl - AT5.nl

4 reactie(s)

Door DJ Mama's Boy Martijn Bosch op 10-07-2018 om 10:47 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XDDoor Marie-Jose Grotenhuis op 11-07-2018 om 9:18 uur:

Chapeau! Chapeau!
Door Leslie Schwartz op 11-07-2018 om 15:26 uur:

Een parel van wereldklasse! XDDoor Maggie Moodward op 14-07-2018 om 0:49 uur:

bom dia thats us hahahaha! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.