Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 22 november 2016

La Cage tijdelijk opgevolgd door pop-up Bar Broker + Update

In het pand van restaurant & bar La Cage, dat per 23 oktober gesloten werd, zal komende vrijdag, 25 november, een tijdelijke pop-up bar onder de naam Bar Broker openen.

Zoals Het Parool vandaag meldt, is het opvallendste dat bij Bar Broker de prijzen van drank fluctueren zoals op de beurs. Er hangen dan ook schermen waarop de actuele prijzen te zien zijn, net zoals bij de AEX en op Wall Street. Verder is de zaak ingericht in de sfeer van Miami Vice en de eerste Wolf of Wallstreet-film, met veel paars en roze, neonlichten en jaren '80-attributen.
Bar Broker in het pand van La Cage
(foto: Facebook/Bar Broker)Bar Broker is een pop-upbar en blijft dus slechts drie maanden op deze locatie. De tijdelijke zaak is een initiatief van festivalorganisatie ZeeZout, creatief bureau Tosti Creative (o.a. bekend van Disco Boodschappen), Brouwerij de Eeuwige Jeugd en het lokale jenevermerk Jajem. Bar Broker is alleen op donderdag (20.00-01.00), vrijdag (17.00-03.00) en zaterdag (20.00-03.00) geopend.

Update:

Op 21 februari 2017 werd bekend dat na onderhandelingen met de eigenaar van de zaak, Bar Broker nog eens 3 maanden langer, dat wil zeggen t/m mei, op deze locatie mag blijven. Broker bleek in de afgelopen 3,5 maand zeer populair en er was dan ook genoeg enthousiasme om door te gaan.

Het is niet duidelijk of er al een nieuwe permanente exploitant voor deze grote horecagelegenheid is gevonden. De zaak wordt namelijk niet meer op de site van de makelaar vermeld.

- Zie ook Parool.nl en EntreeMagazine.nl


Het is goed dat deze locatie in elk geval deels weer open is, zodat hier tijdens de donkere maanden geen zwart gat valt. Maar er is ook zorg of met deze invulling heteropubliek niet teveel de overhand zal krijgen. La Cage was zich eerder dit jaar juist meer op homopubliek gaan richten, met onder meer op zondag een speciale avond met dragoptredens.

Wat de uiteindelijke bestemming gaat worden is onbekend. Bij AdHoc horecamakelaars wordt La Cage nu ter overname aangeboden. De overnameprijs voor de vaste inrichting, installaties en inventaris bedraagt 450.000,- euro en de maandelijkse huur is 15.610,75 oftewel maar liefst 187.329,- euro per jaar (hoger nog dan de hippe Club ABE in de Amstelstraat).


Van 2002-2010 was op deze locatie Bar ARC gevestigd - lange tijd de meest trendy uitgaansgelegenheid van de straat. Na de ineenstorting van het Kooistra-imperium in 2010 kwamen hier achtereenvolgens bar EVE, bar Dvars en La Cage, allemaal sjiek ingerichte zaken, maar waarschijnlijk net iets te pretentieus om een succes te worden - in de Reguliersdwarsstraat zijn vanoudsher breed toegankelijke zaken altijd het meest succesvol gebleken.


- Zie ook Parool.nl en MetroNieuws.nl

2 reactie(s)

Door Leslie Schwartz op 23-11-2016 om 1:13 uur:

een parel van wereldklasse! XDDoor Michiel Kersten op 1-12-2016 om 0:59 uur:

Wij zijn trots op ons museum! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.