Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 29 oktober 2016

The Big Apple en Burgers & Tacos geopend

Onlangs zijn in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat twee nieuwe horecagelegenheden geopend: café-restaurant The Big Apple aan de kant van het Koningsplein en 38 Burgers & Tacos in het middenstuk van de straat.


The Big Apple

Aan de Reguliersdwarsstraat nr. 17-19 opende vorige week The Big Apple. Deze grote zaak heeft een gloednieuw interieur met veel comfortabele zitplaatsen en is zowel een café als een Amerikaans grillrestaurant met internationale kaart.

The Big Apple zit in het pand waar van 1976 t/m 1987 De Viking zat als de eerste homodiscotheek van de straat, maar dat vooral bekend is geworden door diens opvolger, het befaamde danscafé Havana dat hier van 1989 t/m 2002 gevestigd was.
The Big Apple @ Reguliersdwarsstraat


De oude Havana stond onder meer bekend om zijn ruime interieur, maar bij de algehele renovatie van het pand tussen 2007 en 2009 was op de begane grond een grote keuken gebouwd, waardoor de oorspronkelijk zo brede ruimte hokkerig en smal werd. Mede hierdoor werden de toen geopende nieuwe Havanna, alsmede diens opvolgers Club Havana, Bar Havana, de Pop-Up Club en The Other Club een flop.

Na zo'n 3 jaar leegstand werd begonnen met de verbouwing voor de huidige zaak. Hierbij werd de zo ongelukkig geplaatste keuken op de begane grond weggehaald waardoor meer ruimte en een ruimtelijker indruk is ontstaan. De keuken bevindt zich nu op de bovenverdieping, waar geen dansvloer meer is, maar nog wel extra zitplaatsen zijn.
Interieur van The Big Apple (begane grond)38 Burgers & Tacos

Aan de Reguliersdwarsstraat nr. 38, tussen gaycafé Soho en het Mexicaanse restaurant Rose's Cantina, opende enkele weken geleden 38 Burgers & Tacos. Bij deze zaak kan je, zoals de naam al zegt, versgemaakte hamburgers en taco's krijgen, om ter plekke op te eten, maar ook om mee te nemen of voor thuis te bestellen.
38 Burgers & Tacos @ Reguliersdwarsstraat


In het pand waar nu 38 Burgers & Tacos gevestigd is, werd begin jaren '80 de oorspronkelijke vestiging van Rose's Cantina geopend. Later verschoof dit restaurant naar het grotere pand ernaast en kwamen op nr. 38 diverse andere restaurantconcepten van moederbedrijf Dobzon & Uzcudun.

Toen Rose's Cantina in 2012 een geheel nieuw interieur van de hand van Casper Reinders kreeg, werd ook de ruimte op nr. 38 weer bij het restaurant getrokken en in dezelfde stijl aangekleed. Het fungeerde sindsdien vooral als ruimte voor grotere groepen.

Voor 38 Burgers & Tacos werd het pand opnieuw ingericht en voorzien van een open keuken met een grote bar in enigszins Mexicaans/Latijns-Amerikaanse stijl.
Interieur van 38 Burgers & Tacos


- Facebookpagina's: The Big Apple - 38 Burgers & Tacos


-----

Tegelijk met de bovengenoemde openingen helaas ook een sluiting, want met ingang van 23 oktober is restaurant & bar La Cage tot nader order gesloten.

Ook gesloten is de snackbar Squad Bar in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat. Naar het schijnt komt hier nu een Argentijns steakhouse/grillrestaurant onder de naam Tango.

1 reactie(s)

Door Karel van Egten op 29-10-2016 om 19:41 uur:

een parel van wereldklasse! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.