Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 3 januari 2015

Kalinka geflopt als transgenderbar

Vorig jaar juli haalde het de landelijke media: de kleine club Kalinka in het oostelijk deel van de Reguliersdwarsstraat werd de allereerste horecalocatie in Nederland die zich speciaal op transgenders (mensen die van geslacht zijn veranderd) richtte.

Het bleek niet van lange duur te zijn: de zaak heeft het concept van transgenderbar al weer laten varen. Blijkens een recensie die gisteren in Het Parool stond, kwam er na afgelopen zomer geen transgender meer opdagen.

Kalinka is daarom inmiddels verder gegaan als shishabar, een gelegenheid waar waterpijp gerookt kan worden, maar er is ook een klein dansvloertje om te dansen.
Kalinka bij de feestelijke heropening als
transgenderbar op 18 juli 2014Het is niet precies duidelijk waarom de beoogde doelgroep wegbleef, maar één van de dingen die zal hebben meegespeeld is dat er na de heropening in juli 2014 niets meer werd gedaan aan de promotie van de zaak als transgenderbar.

Zo was er bijvoorbeeld geen eigen Facebookpagina en bleef op de website van Kalinka de oude informatie staan over toen het nog een 25+ club in Russische sfeer was. Daarnaast zal ook het cultuurverschil tussen transgenders van etnische afkomst en die van Nederlandse origine een rol hebben gespeeld.


De omvorming van Kalinka tot transgenderbar was een initiatief van TransUnited, de aan het COC verbonden organisatie voor transgenders met een biculturele achtergrond. Deze groep is ondertussen verder gegaan met het organiseren van een transgenderavond in het bekende travestiecafé De Lellebel in de Utrechtsestraat.

Daarnaast organiseren LGBTQ Amsterdam en TransAmsterdam eenmaal per maand een LGBTQ & Transgender Café-avond in The Manor Hotel aan de Linnaeusstraat 89.


- Dit bericht verscheen ook op Winq.nl en ZiZo-Online.be


Update:

Op 23 februari 2015 kwam TransUnited nog met een persbericht waarin werd gezegd dat haar transgenderclub is verhuisd van de Reguliersdwarsstraat naar de bekende dragcafé De Lellebel aan de Utrechtsestraat. De Lellebel "bleek betere mogelijkheden, faciliteiten en ambiance te bieden aan de transgenderclub van COC's Trans United, dan de oorspronkelijk locatie aan de Reguliersdwarsstraat".

- Zie ook de nadere achtergronden op Vice.com

1 reactie(s)

Door Diana op 4-10-2022 om 15:16 uur:

Goedendag allemaal,heb al 10 jaar een club in het zuiden van Belgie,in een rotdorp waar men nooit een transgender gezien had (echte kleinzielige achterlijke volkje) heb tot de dag van vandaag nooit volk gehad,juist doordat het anders zijnde niet aanvaard wordt,en zal nog lang duren als dat ooit aanvaard word...
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.