Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 5 oktober 2012 17.50 uur:

Gay Club NYX geopend als opvolger van de Exit!


Gisteravond is onder grote belangstelling in het pand van de vroegere homodiscotheek Exit de geheel vernieuwde gay club NYX geopend. Met deze zaak, die zowel creatief en vernieuwend, maar toch ook vertrouwd is gebleven, beschikken de Reguliersdwarstsraat en Amsterdam eindelijk weer over een grote homodisco!

De opening van Club NYX valt bijna exact 2,5 jaar na de sluiting van de Exit op 6 april 2010. De oude zaak werd in 2011 overgenomen door horeca-ondernemer Rob de Jong, die eerder al succesvolle zaken als bar ARC in de Reguliersdwarsstraat en club Roque aan de Amstel realiseerde. Voor het creatieve gedeelte van NYX is Peter van Vught verantwoordelijk, die onder meer bekend is van het DJ-duo The G-Team en het succesvolle Milkshake festival van afgelopen zomer.De dansvloer


Voor de nieuwe club is niet alleen een nieuwe naam gekozen (Nyx, de Griekse godin van de Nacht), maar is ook het interieur volledig vernieuwd. Omdat de oude Exit compleet versleten was, is het pand tot op de bakstenen leeggehaald en is het interieur helemaal opnieuw opgebouwd en onder meer voorzien van zware geluidsisolatie. Omdat het pand een rijksmonument is, is de zo kenmerkende oude balkenconstructie bewaard gebleven:De bar op de eerste verdieping


Club NYX kent een reeks verschillende ruimtes, met elk een eigen sfeer en waar telkens een eigen muziekstijl kan worden gebracht. Om te beginnen is op de begane grond een strakke nieuwe garderobe en een nieuwe doorgang naar het Exit Cafe, dat overigens geheel in de oude vertrouwde vorm van jolige après-skihut blijft bestaan.De bar op de tweede verdieping


Het meest spectaculair is de geheel vernieuwde dansvloer. Die is onder meer door de Rotterdamse kunstenaarsgroep Venour versierd met kleurrijke grafiti op een wand van houten latten, waarachter dan weer led-verlichting schuilgaat. Ook is er een videoscherm in de vorm van een Absolut-wodkafles en hangen er heel aparte en creatieve geluidsboxen.Video-impressie van de dansvloer


Zowel op de eerste en tweede verdieping bevindt zich, net als bij de oude Exit, een bar. Op de tweede verdieping is er tegenover de bar een schemerige hoek met loungebank, om wat intiemer te kunnen chillen. Ook is daar een aparte kleine DJ-stand.

Op de bovenste verdieping bevinden zich de wc's, die net lijken op de bekende plastic Dixi-toiletten, maar waarachter gewoon normale wc's schuilgaan. De toiletruimte is tegen een roze achtergrond bespoten in alle kleuren van de regenboog met in het midden een reusachtig fallusvormig object, waarin zich zowel fonteintjes als een DJ-set bevinden, en die rookwolken kan spuiten om je helemaal in een roze wolk te kunnen wanen:De kleurrijke wc's


Door een futuristisch, haast Stanley Kubrick-achtig gangetje kom je in een rookruimte. Deze bevindt zich onder het dak, waar voorheen de darkroom was. De rookruimte is tamelijk groot, met wat intieme loungebanken en ruw metalen statafels en oosters aandoende lichtbalken:De rookruimte


Diverse dingen, zoals de trappenhuizen, waren nog niet helemaal afgewerkt, maar daar zal de komende weken nog gebeuren. De prioriteit lag nu bij de door velen zo lang verwachte opening van de nieuwe club.

De openingsavond begon al om 20.00 uur voor genodigden. Onder de gasten waren onder meer Paul Turner, Ferry Doedens en Valentijn de Hingh, naast een hele reeks bekenden uit de lokale gay scene en de Reguliersdwarsstraat. Onder de genodigden waren nog opvallend veel vrouwen, maar toen vanaf 23.00 uur de NYX voor iedereen gratis openging, namen de mannen al gauw weer de overhand. Buiten stond voor het eerst sinds jaren weer een lange rij wachtenden voor deze plek die nu al bijna 25 jaar als homodisco dienst doet.

Club NYX is voortaan op donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht geopend, met op donderdag en zaterdag een vaste programmering (zie de Agenda). Gebruikmakend van het nieuwe gemeentelijke sluitingstijdenbeleid mag ook Club NYX nu 12 keer per jaar een after party houden. NYX is daarom elke eerste zaterdag van de maand open tot 9.00 uur in de ochtend!

- Homepage: www.clubnyx.nl

> Meer foto's van de Grand Opening Club NYX

- Zie ook de berichten op Parool.nl - AT5.nl - Gay.nl - Gaysite.nl - Gay.blog.nl - Vice.com

6 reactie(s)

Door Jezz op 7-10-2012 om 13:09 uur:

Weinig veranderd behalve de aankleding gesponsord door Absolut vodka.. Zo lang verbouwen en dan nog maar 'half' af tijdens de opening, beetje jammer. Hopelijk houden ze het langer vol dan de rest van de zaken in de Reguliers.Door frits op 9-10-2012 om 14:55 uur:

veel het oude gebleven moesten we daar nou zo lang op wachten.

weet niet of ik dit nou leuker vind dat de oude EXIT had toch ook wel wat.

jammer dat er geen dark-room meer is :-)

hoop dat ze het lang volhouden de opzet is leuk en weer is wat anders

leuke tent gewordenDoor Albert op 18-10-2012 om 11:16 uur:

Jammer ,alleen dat op de avond van de opening 2 homo s in elkaar werden geslagen voor de deur,terwijl de portiers niet ingrepen...Door Rogier op 27-10-2012 om 12:05 uur:

Leuke tent,goede muziek,veel verkeerd publiek binnen vrouwen die lastig werden gevallen,ook kregen we nadat we drank hadden besteld en betaald hadden met 50 euro,van 20 euro wisselgeld terug,toen we dit kenbaar maakten ,werd daar totaal geen notie van genomen,hoe bedoel je klantonvriendelijk.Door Kevin en Tim op 30-10-2012 om 22:52 uur:

afgelopen zaterdag met mijn vriendje het nieuwe tent bezoekt. compliment, lekker anders.
maar mede omdat het nu blijkbaar een heteroclub is, en vanuit elke hoek een camera naar ons kijkt, zijn wij snel weer vertrokken.Door Jelle op 22-12-2012 om 3:28 uur:

Oei... dit zijn wel allemaal nogal zure of (terecht?) negatieve reacties zeg..
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.