Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 11 april 2012

Sjoerd Kooistra was mogelijk ook ernstig ziek
Sinds gisteren ligt in de winkels een geactualiseerde editie van De Zaak Kooistra, het boek over wijlen horecamagnaat Sjoerd Kooistra. De eerste editie hiervan werd in april vorig jaar gepresenteerd in de Soho. Inmiddels is het twee jaar geleden dat de ineenstorting van het Kooistra-imperium begon. Op 6 april werd destijds als eerste homodiscotheek Exit in de Reguliersdwarsstraat gesloten.

De Zaak Kooistra is nu onder andere aangevuld met een uitgebreid interview met Kooistra's levenspartner Dick Loorbach. Hij wilde aanvankelijk niet meewerken, maar vond het boek naderhand toch goed genoeg om alsnog zijn verhaal te doen.

Vanuit zijn perspectief bevestigt hij het beeld dat al eerder uit het boek naar voren kwam, namelijk dat het na het hoogtepunt in de jaren 2000 tot 2005 snel bergafwaarts ging, maar dat Kooistra hardnekkig weigerde om zaken te verkopen. Sterker nog, hij bleef doorgaan met het aankopen van kapitale nieuwe zaken, bleef tegenover iedereen volhouden dat alles goed ging en sloot zich volledig af van adviezen die Dick gaf. Kooistra leek alleen nog te luisteren naar de twijfelachtige voorspellingen van astrologe Lenie Drent.

Loorbach vermoed dat Kooistra uiteindelijk uit schaamte voor zijn mislukkingen geen andere uitweg meer zag dan een zelfmoord, al sluit hij ook niet uit dat de horecamagnaat mogelijk aan kanker leed en ook die lijdensweg niet wilde doormaken. Deze ziekte zou tevens een verklaring kunnen zijn voor het feit dat Kooistra in korte tijd sterk vermagerde en voor de geheimzinnigheid rondom de ziekenhuisopname na het vermeende steekincident op Ibiza.

De geactualiseerde Zaak Kooistra is in de boekwinkel verkrijgbaar voor de speciale prijs van slechts 15,- euro.

- Berichten op QuoteNet.nl - MissetHoreca.nl

0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.