English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


28 april 2011 19.20u:

Boek over Sjoerd Kooistra gepresenteerd in de Soho

Gistermiddag vond in café-pub Soho in de Reguliersdwarsstraat de presentatie plaats van "De Zaak Kooistra", het boek over leven en werk van wijlen horecamagnaat Sjoerd Kooistra.

De Soho was hiervoor een plek bij uitstek, aangezien dit één van Kooistra's favoriete cafés was: door hem in 1999 omgeturnd tot homozaak en ingericht met zijn heel eigen engelse pub-interieur, even klassiek als bombastisch.

Het boek "De Zaak Kooistra" is geschreven door Henk Willem Smits en Joost van Kleef, beide journalisten van het lifestylemagazine Quote. Staande op de grote staatsietrap presenteerden zij het eerste exemplaar aan Kooistra's chauffeur Bert Lammerts van Bueren. Hij vertelde een hilarische anecdote over een keer dat Kooistra een nieuw bed ging kopen en daarbij de verkoper keihard voor schut zette.

Bij de presentatie waren, naast vele genodigden, chauffeur Lammerts van Bueren en timmerman Renze Schaafsma, onder andere ook Kooistra's naaste medewerkers Alex Visser en Martin Nijdam aanwezig. Beide hebben jarenlang in de Reguliersdwars- straat gewerkt. Kooistra's advocaat Oscar Hammerstein, die niet aan het boek wilde meewerken, was niet aanwezig.

Na de overhandiging kon iedereen een exemplaar van het nieuwe boek kopen en door de beide auteurs laten signeren:- Videoverslag bij Shownieuws.tv

Wat "De Zaak Kooistra" voor nieuws over de Reguliersdwars- straat biedt zal hier binnenkort apart besproken worden.

Op zaterdag 7 mei wordt het boek ook gepresenteerd in Groningen, en wel om 15.00 uur in boekhandel Selexyz aan de Guldenstraat 20.

"De Zaak Kooistra" is voor € 19,95 verkrijgbaar in de boekhandel of via de website van uitgeverij L.J. Veen^


Meer nieuwsberichten:

- Horeca en terrassen zijn weer OPEN!

- Vanaf 1 juni nieuwe regels voor het uitgaan

- Opgravingen naar 16e eeuws bolwerk

- 10 jaar geleden werd de April gesloten

- Horeca mag op 1 juni weer beperkt open, kappers al per 11 mei

- Lunchroom Downtown bestaat 50 jaar!


Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact
.