Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


Logo van Ministry
Club Ministry
 

Reguliersdwarsstraat nr. 12
1017 BM Amsterdam
(1998 - 2007)


Ministry was een bekende en populaire Urban club en dancing. De zaak was opgezet door Dennis Zijler en Mike Reeder, die hiermee de eerder al door hen georganiseerde populaire Urban clubavonden elders in de stad een vaste plaats gaven.Buitengevel van Ministry (2007)


Artiesten en entertainment

Ministry werd al gauw een bekende plek voor Urban-liefhebbers en beroemde Urban artiesten als Usher, Justin Timberlake, Ja Rule en P. Diddy hebben tijdens hun verblijf in Amsterdam hier opgetreden. Diverse DJ’s, zoals Real el Canario, Irwan, Lopes, Flava en MBA, zijn bekend geworden dankzij hun regelmatige optreden in Ministry.


Poster van een party in de Ministry
Poster van een party op 27 oktober 1999
Klik voor een vergroting


Op de maandagavond vond in de Ministry de bekende en zeer gevarieerde Live Jam Session "Terug Naar Boven" plaats. De naam daarvan refereerde aan de voorganger van Ministry op dit adres: nachtclubcafé Naar Boven.Interieur van club Ministry (2005)
(foto: For Each BV)Interieur van club Ministry (2005)
(foto: For Each BV)Interieur van club Ministry (2005)
(foto: For Each BV)


Sfeer en publiek

Ook diverse (later) bekende Amsterdammers kwamen regelmatig in Ministry, zoals de actrice Eva van de Wijdeven. Een andere bezoeker beschreef de club als volgt:

De Ministry is een vreemde tent: het interieur is klein, donker en een beetje versleten, het is er nooit helemaal afgeladen vol en het ligt in de Reguliers dwarsstraat – een straat met veel gaybars.

Maar de DJ’s van de Ministry draaien gewoon de beste muziek, de atmosfeer is relaxed en er zijn altijd wel een of meer fotomodellen of artiesten onder de bezoekers. Ik ben er bijvoorbeeld Ja Rule wel eens tegengekomen.

In de zomer komen er veel buitenlandse touristen in de Ministry, maar de meeste gaan kort na middernacht weer weg omdat het „dead” is. Het zal duidelijk zijn dat het rond een uur of één pas gezellig begint te worden en dat verder iedereen tot sluitingstijd blijft.
De bar van club Ministry (2005)
(foto: For Each BV)


Geweld en sluiting

In de ochtend van 21 oktober 2001 blokkeerde voor de deur van de Ministry een auto met vier Surinaamse jongens de weg. Hierdoor kon Dwight Mook met zijn auto niet passeren, waarna een ruzie met de Surinaamse jongens ontstond en Mook met zijn pistool de 23-jarige René Nijda doodschoot. De dagen nadien rouwden zijn familie en vrienden in de straat. Mook werd veroordeeld tot 7 jaar cel en werd op 18 juli 2023 om nog onbekende redenen zelf doodgeschoten.*

In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 januari 2005 raakte een bezoeker van Ministry bij een van de parkeergarages in de Reguliersdwarsstraat verwikkeld in een ruzie met iemand die een machinepistool bij zich had. Na een schermutseling greep de bezoeker het wapen en schoot de andere persoon dood. De bezoeker werd hiervoor tot 9 jaar cel veroordeeld.

Club Ministry zelf werd eind september 2007 op last van de gemeente tot nader order gesloten wegens herhaaldelijke geluidsoverlast. Daarop besloten de eigenaars om de zaak niet meer in de oude vorm voort te zetten. De club werd later omgebouwd tot kantoorruimteInterieur van Ministry (jaar onbekend)


Heb je mooie herinneringen, aanvullingen of correcties?
Mail dan naar info@reguliers.netLinks

- De vroegere homepage: www.ministry.nl
- Party pics van de Crew Lounge
- Reportage over "Terug Naar Boven"
- Review op uitgaan.wordpress.com

- Het vroegere reguliere programma


Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.