Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


Café BLOC
 

Reguliersdwarsstraat nr. 23
1017 BJ Amsterdam
(2009 - 2011)


BLOC was een gezellige kleine bar met drie verdiepingen die waren ingericht als knusse huiskamers. De naam stond voor een groep gelijkgestemde mensen, als in en bloc, maar verwijst bijv. ook naar iets als een block party.De benedenbar van BLOC


Het was geen homocafé, maar wel een plek waar iedereen welkom was. De zaak trok daarom een zeer gevarieerd publiek en organiseerde o.a. ook diverse vrouwenfeestjes - de voorbode van een reeks lesbische parties die nadien ook elders in de straat gingen plaatsvinden.

Een voorbeeld is RUMOUR HAS IT, georganiseerd door Eva Keune en Maartje Weijers, dat enkele malen in BLOC gehouden werd en uitgroeide tot een grote party in Club NYX.

In 2011 werd onder het motto "In the Mind of an Artist" elke maand minimaal één verdieping totaal opnieuw beschilderd en gedecoreerd, waardoor de bezoeker zich bijna letterlijk in het hoofd van de betreffende kunstenaar kon wanen:Eerste verdieping van BLOCMuurschildering bij de trap


Café BLOC werd eind 2009 geopend door de even jonge als enthousiaste ondernemers Richard Sjenitzer, Marco Schoobaar en een derde compagnon, die echter eerder al stopte.

Na de sluiting van hun zaak in de Reguliersdwarsstraat per 1 januari 2012 wilden zij elders in de stad, op een nieuwe locatie met een grotere versie van BLOC verdergaan.
Richard en Marco van BLOC


Links

- Vroegere homepage: www.bloc23.nl
- Social media: Facebook

- Nieuwsberichten:
27-12-2011: Huiskamercafé BLOC sluit per 1 januari
^

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.