Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


27 december 2011 22.45u:

Huiskamercafé BLOC sluit per 1 januari

Vanaf 1 januari aanstaande zal het kleine café BLOC 23 aan de Reguliersdwarsstraat 23 gesloten zijn. Hoewel de zaak goed liep, bleek de huur voor het pand niet meer op te brengen.

BLOC was geen homocafé, maar wel een plek waar iedereen welkom was. De zaak trok daarom een zeer gevarieerd publiek en organiseerde o.a. ook diverse vrouwenfeestjes - de voorbode van een reeks lesbische parties die nadien ook elders in de straat gingen plaatsvinden.
De benedenbar van BLOC


Het kleine café kon met recht getypeerd worden als een echte huiskamer: het was er knus en gezellig, de mensen en de omgang heel relaxt en ook de inrichting had veel weg van een (studenten)kamer:Bovenste verdieping van BLOC


Naast gezelligheid kreeg ook kunst alle ruimte: zo werd in het afgelopen jaar onder het motto "In the Mind of an Artist" elke maand minimaal één verdieping totaal opnieuw beschilderd en gedecoreerd door een telkens wisselende artiest. Hierdoor konden bezoekers zich bijna letterlijk in het hoofd van de betreffende kunstenaar wanen:
Eerste verdieping van BLOC
Muurschildering bij de trap


BLOC werd eind 2009 geopend door de even jonge als enthousiaste ondernemers Richard Sjenitzer, Marco Schoobaar en een derde compagnon, die echter eerder al stopte. De naam BLOC staat overigens voor een groep gelijkgestemde mensen, als in en bloc, maar verwijst bijv. ook naar dingen als een block party.Richard en Marco van BLOC

Na de sluiting van hun zaak in de Reguliersdwarsstraat willen Richard en Marco elders in de stad, op een nieuwe locatie met een grotere versie van BLOC verdergaan.

Voor alle vrienden, bekenden en trouwe bezoekers zal er op zaterdag 31 december nog een allerlaatste afscheidsfeest in hun geliefde café zijn.


Update 11 jan. 2012:

Inmiddels is het pand van BLOC van binnen helemaal kaal gemaakt en staat het te huur op de website van AW Horeca Makelaars.
Meer nieuwsberichten:

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

- Spread the Love via 12 reusachtige harten in de straat

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.