Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


1 juli 2011 19.45u:

April wordt omgedoopt tot Ludwig II - UPDATED!

Het beroemde gay café April in de Reguliersdwarsstraat wordt bij de heropening op 21 juli omgedoopt tot Ludwig II.

Op 29 juni was al uitgelekt dat Ludwig de nieuwe naam ging worden en op 1 juli viel in een bericht op homosite Gay.nl te lezen dat het zelfs LudwigZwei zou gaan worden.

Deze onverwachte keuze leidde tot zowel positieve als negatieve reacties. Vijf dagen later kwam via dezelfde site echter al weer het bericht dat het Ludwig II gaat worden - internationaal toch iets meer gangbaar.

Als verklaring liet de nieuwe eigenaar Casper Reinders tegenover Gay.nl weten: "We hebben er heel lang over getwijfeld omdat het een van de meest bekendste bars is van Nederland en misschien Europa. Toch, omdat de naam Sjoerd Kooistra zo aan de April hing, hebben we besloten het toch te veranderen in LudwigZwei."

lees verder na de foto...De nog gesloten April, Reguliersdwarsstraat 37


Met de nieuwe naam wil Reinders een nieuw en hipper publiek trekken. "We richten ons vooral op de internationale gay scene. De hippe fashion crowd en de internationale gay scene die Amsterdam nu vooral mijden en naar Barcelona en Berlijn gaan" aldus Reinders.

De naam Ludwig II komt van de excentrieke koning Ludwig II (1845-1886). Deze koning van Beieren, met de bijnaam "de sprookjeskoning", had een vermeende homoseksuele relatie met één van zijn lakeien. Hij stond ook bekend om zijn extravagante feesten en zijn sprookjesachtige kastelen, met name dat van Neuschwanstein in Zuid-Duitsland.

Interieur

Ludwig II krijgt een volledig nieuw interieur, waarbij de inrichting een mengeling van kitsch, industrieel en (echt) antiek wordt. Het wordt "sexy" en met oog voor detail en kwaliteit. (zie voor meer info over het nieuwe interieur ons eerdere bericht).

De voorkant krijgt een wat rauwe look met hout en beton in de stijl van de Amerikaanse ontwerper Frank Lloyd Wright. Achterin krijgt de zaak de sfeer van een 19e eeuwse nachtclub, ingericht met deftige meubels zoals in Hotel Costes in Parijs.
Met de naam Ludwig komt er dus ook nog een Duits tintje bij - iets dat nog geaccentueerd zal worden in het nieuwe logo.
Al met al dus een heel internationale mix!

 
Moodbords voor het nieuwe interieur van Ludwig II

Muziek

In het bericht van 5 juli is bekend gemaakt dat in Ludwig op donderdag en zondag de DJ's Monte la Rue en Manga zullen draaien. Monte la Rue staat al meer dan 12 jaar aan de wereldtop van de betere lounge- en chillmuziek en Manga staat bekend om zijn muzikale diversiteit ("zolang het maar warm, sexy en soulful is").

In het weekend kan het publiek iets steviger muziek verwachten van Dikky Vendetta en Miss Wendy. De eerste draait "true house music", wat in Vendettas geval staat voor groovy sounds en deep dirty beats. Miss Wendys stijl laat zich omschrijven als een mix van club-electro, tribal met techno-trance invloeden - altijd met een sterke bass.

Opening

De (her)opening van April / Ludwig II vindt plaats op donderdag 21 juli, wanneer de zaak van 17.00 - 20.00 uur voor iedereen te bewonderen is. Op 21 juli opent ook EVE (voorheen ARC) eerst met een besloten feest, maar de Havana is vanaf die dag al wel voor het grote publiek toegankelijk.

- Berichten op Gay.nl: 1 juli 2011 en 5 juli 2011Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.