English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 6 augustus 2021

Straatafsluiting bij drukte tijdens Pride-weekend

Hoewel er dit jaar wederom geen botenparade en straatfeesten zijn, wordt tijdens het Prideweekend wel rekening gehouden met extra drukte. Mocht de Reguliersdwarsstraat te druk worden, dan kan de toegang tot de straat gereguleerd of zelfs afgesloten worden.


Hekken bij de Reguliers


Op de zaterdag van Pride Amsterdam wordt vroeg in de middag al drukte verwacht als de Pride Walk via de Reguliersbreestraat richting Centraal Station trekt. Ook later in de middag en avond wordt rekening gehouden met de nodige extra toeloop naar de straat.

Als het daardoor te druk wordt zullen de beveiligers en hosts eerst de bezoekers proberen te doseren en te reguleren. Als dat onvoldoende soelaas biedt kan de toegang tot de straat geheel worden afgesloten.


Afsluitingen

Voor het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat (tussen Koningsplein en Vijzelstraat) zijn door de gemeente afsluitingen gepland bij alle ingangen, dus bij het Koningsplein, de Sint Jorisstraat, de Geelvinckssteeg en onder het Carlton Hotel.

De gemeente heeft ook voorbereidingen getroffen om het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat (tussen Vijzelstraat en Rembrandtplein) te kunnen afsluiten - een nogal merkwaardige maatregel aangezien hier alleen de Reality Bar zit en er uiteraard geen straatfeest gehouden wordt.

Daarnaast zijn voorbereidingen getroffen voor afsluiting van de Zeedijk, mocht het daar eveens te druk worden, al is ook daar alleen gaycafé The Queens Head open.


Coronaregels

- Op straat is het niet toegestaan om met drank buiten de terrassen te staan en ook mag geen eigen drank worden meegebracht.

- Op de terrassen mag je alleen van de zitplaatsen gebruik maken en moet 1,5 meter afstand gehouden worden.


Update:

Op zaterdagavond werd het rond 22.00 uur inderdaad dermate druk in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat dat de gemeente de toegangen liet afsluiten en er alleen nog mensen naar buiten werden gelaten.

Op aandringen van de ondernemersvereniging kon de ingang vanaf het Koningsplein wel open blijven, zodat de restaurants bereikbaar bleven en mensen makkelijk via de Sint Jorisstraat verder konden lopen.

- Zie ook het bericht op Telegraaf.nl & AT5.nl^


1 reactie(s)

Door paul op 9-11-2021 om 11:28 uur:

Test test
Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Reguliers.net bestaat 15 jaar!

- Wegwerkzaamheden ter verbetering van het voetgangersgebied

- Restaurant-bar Secret Garden geopend

- Pride weer met grote straatfeesten gevierd

- Na twee jaar weer grote straatfeesten tijdens de Pride

- Reguliersdwarsstraat blijft per taxi bereikbaar

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.