Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 5 maart 2016

Reusachtige Tafel der Saamhorigheid in stukken gezaagd

De reusachtige tafel met stoelen die op het pleintje van Reguliersdwarsstraat en Geelvincksteeg stond is afgelopen dinsdag verwijderd, waarbij de tafel in stukken is gezaagd, aldus Het Parool.

Het enorme meubel heette officieel de Tafel der Saamhorigheid en werd in 2013 in opdracht van het Comité 4 & 5 mei gebouwd door Stadshout, naar een ontwerp van kunstenaar Arne Hendriks.
De Tafel der Saamhorigheid @ Reguliersdwarsstraat
(klik voor een vergroting)De tafel en stoelen waren gemaakt van hout van bomen uit alle delen van de stad en stonden twee keer met 5 mei op de Dam en vervolgens elk jaar in een ander stadsdeel. Zo stond het ensemble eerder in het Westerpark en bij de pont in Noord.


Reguliersdwarsstraat

Begin november werd de Tafel der Saamhorigheid in de Reguliersdwarsstraat geplaatst, als symbool voor de straat als huiskamer van de homogemeenschap en als gastvrije plek waar de meest uiteenlopende mensen uit de stad, het land en de wereld samenkomen.

De tafel arriveerde in nogal verweerde staat en het was dan ook de bedoeling om hem door (graffiti)artiesten te laten versieren, maar daar is het nooit van gekomen. Als alternatief voor kerstverlichting zouden de tafel en stoelen ook mooi uitgelicht worden, maar veel verder dan twee groene spotlights kwam ook dat niet.
De Tafel der Saamhorigheid groen uitgelicht
(klik voor een vergroting)Verwijdering

Zoals afgesproken met de ondernemersvereniging moest de tafel tijdig voor het terrasseizoen weer weggehaald worden. De stichting Stadshout heeft echter nog geen nieuwe locatie kunnen vinden en had volgens eigen zeggen ook niet genoeg tijd om de verplaatsing goed te regelen.

Besloten werd toen om het tafelblad maar in stukken te zagen en deze, samen met de nog wel intacte stoelen, voorlopig op te slaan. Mogelijk kunnen er dan kleine tafels van gemaakt worden om in verschillende stadsdelen te plaatsen.

Wellicht is op de vrijgekomen plaats in de Reguliersdwarsstraat nu ruimte voor een mooie grote boom, in het kader van het plan om de straat om te vormen tot een groene Secret Village.

1 reactie(s)

Door Edwin op 6-03-2016 om 10:43 uur:

Overigens: de pannenkoeken zijn heel goed, op zichzelf al reden genoeg om snel eens langs te gaan....XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.