English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 8 mei 2015

Dragqueen Mayday bedreigd met vuurwapen

Gisterochtend vroeg is de bekende travestie-artiest Diva Mayday in de Reguliersdwarsstraat bedreigd met een vuurwapen. De dader is kort daarna aangehouden door de politie.


Volgens de berichtgeving was Mayday met twee vrienden aan het stappen, maar toen ze rond vier uur naar huis wilden gaan, kwamen twee mannen op hen aflopen. En van hen liep naar Mayday toe en vroeg om een vuurtje.

Toen ze zei dat ze geen vuurtje had omdat ze niet rookt, begon de man dreigende taal uit te slaan, deed zijn jas open en liet een pistool zien dat hij in de band van zijn broek droeg.

Hij zou daarbij hebben geroepen dat hij hen daarmee kon doden, maar de berichten geven niet aan dat hij het wapen ook getrokken heeft. Ook zou de man "homo" en "freak" hebben geroepen, hoewel Mayday op dat moment wel als vrouw gekleed was, maar niet bijzonder opzichtig.

Omdat de man bleef dreigen, belde Mayday het alarmnummer 112 en kort daarop kwam de politie met maar liefst vijf autos en kon de 26-jarige man even verderop op het Koningsplein zonder tegenstand worden aangehouden.

Diva Mayday, voor wie dit incident naar eigen zeggen het heftigste was dat ze ooit heeft meegemaakt, ging mee naar het bureau om daar een verklaring af te leggen.


Update:
Volgens een bericht in het AD van 21 mei 2015 is de man die Mayday bedreigde inmiddels weer op vrije voeten. Wel zal hij zich binnenkort nog voor de rechter moeten verantwoorden.


- Zie ook de berichten op AD.nl, Telegraaf.nl, BNdestem.nl, AT5.nl en Gay.nl


^


0 reactie(s)


Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Driedaags straatfeest op komst: Reguliers Celebrates!

- Clubs zijn weer open, coronabeperkingen bijna voorbij

- Nieuwe gaybar geopend in de Korte Reguliersdwarsstraat

- Restaurants en cafés mogen weer open tot 22.00 uur!

- Alle horeca voorlopig weer GESLOTEN + Update

- Horeca voorlopig nog maar tot 17.00 uur open + Update

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.