English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS8 mei 2015

Dragqueen Mayday bedreigd met vuurwapen


Gisterochtend vroeg is de bekende travestie-artiest Diva Mayday in de Reguliersdwarsstraat bedreigd met een vuurwapen. De dader is kort daarna aangehouden door de politie.


Volgens de berichtgeving was Mayday met twee vrienden aan het stappen, maar toen ze rond vier uur naar huis wilden gaan, kwamen twee mannen op hen aflopen. En van hen liep naar Mayday toe en vroeg om een vuurtje.

Toen ze zei dat ze geen vuurtje had omdat ze niet rookt, begon de man dreigende taal uit te slaan, deed zijn jas open en liet een pistool zien dat hij in de band van zijn broek droeg.

Hij zou daarbij hebben geroepen dat hij hen daarmee kon doden, maar de berichten geven niet aan dat hij het wapen ook getrokken heeft. Ook zou de man "homo" en "freak" hebben geroepen, hoewel Mayday op dat moment wel als vrouw gekleed was, maar niet bijzonder opzichtig.

Omdat de man bleef dreigen, belde Mayday het alarmnummer 112 en kort daarop kwam de politie met maar liefst vijf autos en kon de 26-jarige man even verderop op het Koningsplein zonder tegenstand worden aangehouden.

Diva Mayday, voor wie dit incident naar eigen zeggen het heftigste was dat ze ooit heeft meegemaakt, ging mee naar het bureau om daar een verklaring af te leggen.


Update:
Volgens een bericht in het AD van 21 mei 2015 is de man die Mayday bedreigde inmiddels weer op vrije voeten. Wel zal hij zich binnenkort nog voor de rechter moeten verantwoorden.


- Zie ook de berichten op AD.nl, Telegraaf.nl, BNdestem.nl, AT5.nl en Gay.nl


^


0 reactie(s)


Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Gay Pride-straatfeesten massaal bezocht

- Gay Pride-straatfeesten in het westelijk en oostelijk deel van de straat

- Meer handhavers in en rond de Reguliersdwarsstraat

- Street take-overs door Money 20/20, de Bingham Cup en Heineken Afterwork

- Koningsdag wederom koud, maar gezellig druk

- Duke of Tokyo en Pasta Factory geopend, Bar Broker verhuisd

- Nieuws uit het oostelijke deel van de straat

- De Taboo Kantine officieel geopend!


Reguliers.net Ⓒ 2007-2014 - Disclaimer/Cookies - Contact
Reguliers.net Ⓒ 2007-2014 / Contact
.