Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


Afscheid van café April
 

Zondag 6 januari 2008


Met een Demolition Party werd op zondag 6 januari 2008 afscheid genomen van het oude gaycafé April in de Reguliersdwarsstraat nr. 37.

Verbouwing
Hierna zal het interieur volledig gesloopt, het pand compleet gerenoveerd en de zaak vervolgens geheel opnieuw ingericht worden.
Dit alles zal naar verwachting ca. 7 maanden in beslag nemen, zodat de April vóór de Gay Pride 2008 weer open kan zijn.Demolition Party
Van de oude April werd afscheid genomen met een toepasselijke Demolition Party. Hiervoor was de voorgevel uitbundig versierd met balonnen in roze en regenboogkleuren, op een manier die deed terugdenken aan de fantastische versieringen uit de vroegere gloriejaren:Happy Hour
Hoogtepunt was zoals elke zondag het traditionele dubbele Happy Hour van 18.00-20.00 uur, dat deze keer dat uiteraard bijzonder druk bezocht was. Er waren snacks en hapjes en natuurlijk ook champagne. Het geheel werd bovendien opgeluisterd door travestie- optredens en go go dancers:


(foto: www.cafeapril.eu)(foto: www.cafeapril.eu)Interieur
Later op de avond werd het wat rustiger, waardoor er nog gelegenheid was om wat foto's te nemen waarop nog wat van het oude interieur zichtbaar is, dat nu onder andere 'versierd' was met veel, soms best heel leuke graffiti:
Afgezien van dat sommigen uiteindelijk wat kleinere dingen probeerden los te trekken, is het van een letterlijke demolition niet gekomen. De grootste 'vernielingen' bleven deze avond daarom beperkt tot de geschilderde gaten en scheuren:

Het personeel, dat gedurende de verbouwing zal gaan werken in de Soho en de ARC, was bij de Demolition Party toepasselijk verkleed als bouwvakker: met veiligheidshelmen en werkbroeken, maar dan wel oben ohne:


Nog enkele impressies van het oude interieur, met eerst de spiegelbar helemaal achterin, de draaibar en de voorbar:


Happy Hour @ Soho
Het fameuze zondagse dubbele Happy Hour van 18.00-20.00 uur zal met ingang van 13 januari voorlopig plaatsvinden in de schuintegenover gelegen Soho.
De Soho zal dan op vrijdag, zaterdag en zondag al vanaf 14.00 uur geopend zijn, net zoals April dat in het weekend altijd was.Foto's
Heel veel meer foto's van interieur en mensen tijdens Demolition Party zijn te vinden op www.cafeapril.eu. Daarnaast zijn er nog foto's te zien en te bestellen op www.samsonfoto.nl.


Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.