Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


30 november 2011 23.30u:

Amsterdamse gemeenteraad maakt 24-uursuitgaan mogelijk

Eerder vanavond heeft de Amsterdamse gemeenteraad ingestemd met enkele voorstellen om 24-uursuitgaan in de stad mogelijk te maken.

De vergadering van vandaag was het sluitstuk van een traject dat een jaar lang heeft geduurd en dat na beraad in het stadsdeel centrum ook maar liefst drie keer in de voorbereidende commissie is besproken.

24-uurslocaties

Het oorspronkelijke plan van burgemeester Van der Laan om 10 nieuwe locaties buiten het centrum een algehele 24-uursvergunning te verlenen is inmiddels aangepast.

Met name omdat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bang was voor oneerlijke concurrentie ten opzichte van de bestaande clubs in het centrum, is nu besloten dat maximaal 3 van de 10 nieuwe locaties als discotheek mogen fungeren en alszodanig dance feesten mogen programmeren. De overige locaties zullen dan een functie kunnen krijgen als 24-uurs bioscoop, restaurant, museum e.d.

Welke locaties hiervoor in aanmerking komen zal de burgemeester bepalen samen met enkele adviseurs, waaronder Ton Poppes van KHN en nachtburgemeester Isis van der Wel.
Aanvragen hiervoor kunnen naar verluid tot eind februari worden ingediend. Naar verwachting zal dan de eerste 24-uurslocatie in juli komend jaar open kunnen gaan.

After Parties

Een andere verruiming is de verhoging van het aantal ontheffingen voor een zogeheten after party. Deze mag nu 5 keer per jaar worden aangevraagd, maar voor zaken op het Rembrandtplein en het Leidseplein wordt dit aantal verhoogd naar 12 per jaar.

Daardoor kunnen deze zaken voortaan 1 dag per maand 24 uur lang open blijven. Wel moet hiervoor een rooster komen, dat is afgestemd op de beschikbare politie-capaciteit. Ook deze maatregel zal naar verwachting medio volgend jaar ingaan.

Snackbars e.d.

Voor snackbars, shoarma- en broodjeszaken loopt al sinds ruim 10 jaar een proef waarbij deze in het weekend tot 6.00 uur open mogen blijven.

Omdat zich na sluitingstijd van de bars en clubs op die plekken veel dronken mensen verzamelen, met alle gevolgen van dien, wilde de burgemeester deze proef beeindigen en de sluitingstijd dus weer terugbrengen tot 4.00 uur.

De gemeenteraad ging daarmee akkoord, maar alleen voor de snackbars e.d. op de beide uitgaanspleinen. Daarbuiten mogen dit soort zaken dus nog wel gewoon tot 6.00 uur open blijven.


Bij al deze nieuwe maatregelen valt de Reguliersdwarsstraat, voor zover bekend, onder hetzelfde regime als de uitgaansgebieden Rembrandtplein en Leidseplein.


- Eerder bericht op Parool.nl

- Een kritisch beoordeling: Nieuwsbrief Belangenvereniging Leidsebuurt




Meer nieuwsberichten:

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering





Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.