Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


12 mei 2011:

De April heropent in juli met een volledig nieuw interieur

Het wereldberoemde gay café April zal wederom een volledig nieuw interieur krijgen en daarmee de meest exclusieve zaak van de Reguliersdwarsstraat worden.

De April werd op 19 mei 2010 gesloten als gevolg van het conflict tussen Heineken en wijlen horecamagnaat Sjoerd Kooistra. Nu zal het café naar verwachting medio juli weer open gaan.

lees verder na de foto...De nog gesloten April, Reguliersdwarsstraat 37De nieuwe eigenaar is de succesvolle Amsterdamse horeca-ondernemer Casper Reinders. Hij is vooral bekend van de exclusieve club Jimmy Woo, maar is ook de man achter Suzy Wong, Bo5 en de in november in de Reguliersdwarsstraat geopende restaurant/bar Lion Noir.

Café April is zijn eerste homozaak en tegenover Reguliers.net benadrukt hij dat het ook een (gemengde) gay bar zal blijven. Het wordt overigens geen club, maar een cocktail/loungebar, die echter al wel vanaf 14.00 uur in de middag open zal zijn als koffiebar.

Als nieuwe exploitant wil hij van de April een zaak maken die zich kan meten met wat op dit moment in Parijs of New York toonaangevend is. Hij verwacht hiermee het trendy homopubliek en de hippe homojongeren (die de Reguliers jaren geleden verruilden voor zijn "gewone" zaken als Bo5) opnieuw naar de straat te kunnen trekken.

Het huidige interieur van de April, dat nog geen jaar alszodanig heeft dienstgedaan, zal er volledig worden uitgesloopt. Voor de herinrichting wil Reinders alleen de beste materialen gebruiken. Zo heeft hij voor het plafond gekozen voor fraaie aluminium tegels, die ook al in Bo Cinq hangen.
Moodbord met impressies voor het nieuwe interieurHet voorste deel van de April zal een strakke aankleding met een wat rauwe uitstraling krijgen, enigszins in de sfeer van Frank Lloyd Wright. De bar wordt bijvoorbeeld bekleed met houten latwerk in een betonnen frame.

Aan de wanden komen exclusieve foto's van de Berlijnse fotografen Billy & Hells. Deze zijn net als alle andere interieurstukken door Reinders persoonlijk uitgezocht. Niet alleen wil hij hiermee de zaak decoreren, ook wil hij op deze manier mensen in aanraking brengen met mooie materialen en producten die ze anders niet gauw te zien krijgen.

Waar nu de DJ-booth is, zal een harmonica-schuifhek komen, dat toegang verleent tot het achterste deel. Dat zal de sfeer krijgen van een exclusieve 19e eeuwse Parijse nachtclub, "hoerig en helemaal over the top" aldus Reinders, die als voorbeeld enkele moodbords toont:
Moodbord met impressies voor het nieuwe interieurAchterin zal de huidige eilandbar verdwijnen en plaatsmaken voor even prachtige als dure stoelen (zoals die in Hotel Costes in Parijs), tafeltjes en schemerlampen. Aan de wanden komt handgeschilderd behang en een glazen wand met 19e eeuwse kunstbloemen zal de afscheiding vormen met de rookruimte, die op de plek van de achterste zithoek komt.

Casper Reinders vertelt dat hij met dit vernieuwende concept wil bijdragen aan meer diversiteit in de Reguliersdwarsstraat. In de zaak zelf wil hij vooral hoge kwaliteit bieden, zowel qua interieur, personeel als qua muziek. Bovendien zullen tegen min of meer normale prijzen de betere merken drank, bijvoorbeeld Belvedere Vodka, geschonken gaan worden.

De aldus geheel vernieuwde April zal volgens de planning medio juli, maar in elk geval vr de Gay Pride, weer open gaan.
Fotowerk van Billy & Hells> De volledige geschiedenis van Café April

- Zie ook de berichten op Metronieuws.nl, Quotenet.nl, Missethoreca.nl, GayKrant.nl, GaySite.nl

- Interviews met Casper Reinders: op Gay.nl (4 juni 2011) en door Edwin Reinerie: "Ik hou niet van nep", in: Winq, juli 2011, p. 84-85.
Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.