Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


4 maart 2011 20.55u:

Heropening gay café Soho massaal bezocht

Gisteren, donderdag 3 maart, ging als eerste van de grote homozaken in de Reguliersdwarsstraat de Soho weer open.

Vanaf 19.00 uur werden mensen bij de deur ontvangen met een glaasje champagne en liep de zaak langzaam vol met nieuwsgierigen die kwamen kijken wat er veranderd is en wat nog hetzelfde is gebleven.

Qua interieurstijl bleek alles bijna volledig bij het oude gebleven, op twee wat grotere uitzonderingen na: een nieuwe dansvloer en een rookruimte.
Op de begane grond zijn het achterste deel van de grote eilandbar, de preekstoel van de DJ en enkele banken langs de muren weggehaald, waarmee vr de grote dubbele trap een dansvloer is ontstaan.

Aardig is dat deze nieuwe dansvloer (inclusief de twee verdiepingen hoge spiegel en de vide) zich op precies dezelfde plek bevindt als destijds in de roemruchte discotheek Richter, die van 1981 t/m 1996 in dit pand gevestigd was.

De Soho heeft nu ook een aparte rookruimte. Deze bevindt zich op de bovenverdieping in de hoek bij de schouw en is afgesloten door middel van fraaie volledig glazen wanden. Er bleken hier alleen (nog) geen voldoende afzuiging en speakers te zijn. De wenteltrap en ook de toiletten en de garderobe helemaal boven zijn hetzelfde gebleven als vroeger.
Op denieuwe dansvloer van de Soho!Vanaf 20.30 uur was er ter gelegenheid van de heropening een uur lang gratis drinken en toen werd het ook pas echt druk. De Soho stond zowel boven als beneden bomvol, precies zoals het in vroeger jaren elk weekend was!

Vele van de oude gasten en personeelsleden waren soms voor het eerst sinds jaren weer terug en ervoeren het alsof de Soho nooit weg is geweest. Met de heropening is er een heel nieuw personeelsteam onder leiding van een eveneens nieuwe bedrijfsleider. Op de achtergrond waren ook de nieuwe eigenaresse Frances Neesen en haar man aanwezig.

De heropening van de Soho haalde gisteren zelfs het NOS Journaal op 3:
> Foto's van de Re-opening of cafe Soho

- Berichten op: AT5.nl, GayNews.nl, Gay.nl en WebRegio.nl


Overige zaken
Wat betreft de andere grote zaken: de heropening van de ARC zal volgens de laatste berichten waarschijnlijk eind maart plaatsvinden en over April en Exit is Heineken nog altijd in onderhandeling. Wel probeert de brouwer alle zaken vr Koninginnedag weer open te hebben, zo stond gisteren in De Telegraaf te lezen.
Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.