Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


28 februari 2011:

Vernieuwde Soho krijgt dansvloer en rookruimte

Als eerste van de grote homozaken gaat komende donderdag 3 maart de Soho weer open.

Dit grote café was in 1999 door wijlen horecamagnaat Sjoerd Kooistra ingericht met zijn eigen favoriete klassieke Engels/Amerikaanse interieur. Deze stijl blijft behouden, maar wel zijn er enkele veranderingen aangebracht:

Op de begane grond is de achterkant van de grote eilandbar weggehaald, waardoor nu vr de grote dubbele trap een dansvloer is ontstaan.

Op de bovenverdieping is de bar aangepast om als cocktailbar te fungeren en is bovendien een aparte afgesloten rookruimte ingericht. Dit is de meest zichtbare breuk met het verleden. Sjoerd Kooistra was een fel tegenstander van roken en stond destijds in geen enkele zaak een rookruimte toe.

Volgens het persbericht over de heropening is de nieuwe eigenaar/exploitant Frances Neesen. Zij is de echtgenote van Martin Nijdam, een voormalige rechterhand en jarenlange pachter van Kooistra, die ook eerder al tijdelijk de Soho heeft gerund.

Naast de nieuwe eigenaar komt er ook een nieuwe bedrijfsleider in de persoon van Tim Post. In het persbericht laat hij weten van de Soho weer een laagdrempelige, toegankelijke plek te willen maken:

"Door alle sluitingen, kortstondige heropeningen en verdere strubbelingen zijn de bezoekers misschien een beetje het vertrouwen in de Reguliersdwarsstraat kwijtgeraakt" vertelt Post. "Wij willen dat vertrouwen weer herstellen."

Het nieuwe management wil dat bereiken door middel van vriendelijk, maar bekwaam personeel, een meer open inrichting en herkenbare muziek. Bovendien is er aandacht voor duurzaamheid. Zo is er naast de traditionele verlichting een compleet nieuwe lichtshow gekomen, die volledig uit zuinige led-verlichting bestaat.

De heropening van de Soho vindt plaats op donderdag 3 maart vanaf 19.00 uur, met van 20.30-21.30 uur gratis drinken!

- Zie ook: www.cafe-soho.nl


Luxembourg
Eveneens op 3 maart zal ook het vroegere Kooistra-café Luxembourg aan het Spui weer opengaan. Deze befaamde zaak is onlangs overgenomen door horeca-ondernemer Louis Röst, die o.a. tot 1996 Kooistra's compagnon was voor diens zaken in de Reguliersdwarsstraat.
Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.