Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


13 januari 2011:

D66 wil vrije sluitingstijden voor de Reguliers

De D66-fractie in de deelraad van het stadsdeel Centrum heeft een plan voor vrije sluitingstijden in de horeca gepresenteerd.

De vrije openingstijden zijn in eerste instantie bedoeld voor de grote uitgaanspleinen, maar D66 wil deze ook toepassen op de Reguliersdwarsstraat om daarmee herstel van de homohoreca te ondersteunen.

D66-fractievoorzitter Gerrit Brunink: "De Reguliersdwars is door het omvallen van het Kooistra-imperium extra hard getroffen. Meer ruimte geven aan ondernemers daar kan precies dat zetje zijn wat een herleving van dit icoon van Amsterdam Gay Capital nodig heeft."

Tot nu toe gelden in Amsterdam tamelijk strenge sluitingstijden, waarbij alle zaken om dezelfde tijd moeten sluiten. In het weekend moeten cafe's en bars om 3 uur en discotheken en clubs om 5 uur dicht. Vergeleken met vele andere steden in binnen- en buitenland wordt dit als erg betuttelend ervaren.

Vrije sluitingstijden zouden ook met name voor de homohoreca gewenst zijn, aangezien daar relatief veel mensen van buiten de stad op af komen. Uitgaan in Amsterdam zou voor hen aantrekkelijker worden als zij voortaan totaan het vertrek van de eerste trein in de horeca terecht kunnen.

Dit voorstel van D66 is een uitwerking van een voorstel voor vrije openingstijden dat in november 2010 door de fracties van D66 en de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Amsterdam is gepresenteerd.

- Het initiatiefvoorstel Topstad bij nacht (PDF)

- Bericht op D66AmsterdamCentrum.nl en AT5.nl




Meer nieuwsberichten:

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering





Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.