Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


18 december 2010:

Pink Christmas @ Reguliersdwarsstraat

Ter gelegenheid van Pink Christmas is er dit jaar in de Reguliersdwarsstraat geen Roze Kerstmarkt. Wel wordt nog even aandacht besteed aan het roemrijke verleden van de straat.

Aan de deuren van de grote homozaken die eerder dit jaar gesloten werden, hangen daartoe gellustreerde posters met telkens een kort overzicht van de geschiedenis van de betreffende uitgaansgelegenheid. Dit onder de noemer Most famous Amsterdam gay venues:Met deze posters wordt tevens stilgestaan bij het feit dat de Reguliersdwarsstraat in 1980, dus precies 30 jaar geleden, dé homo-uitgaansstraat van Nederland werd. Door de ineenstorting van het horeca-imperium van wijlen Sjoerd Kooistra kon hier eerder dit jaar geen aandacht aan worden besteed.

Heel praktisch en informatief zijn deze posters ook voor de (homo)toeristen die rond de kerstdagen naar Amsterdam komen, maar in de Reguliersdwarsstraat waarschijnlijk nietsvermoedend voor enkele dichte deuren komen te staan.

Roze sneeuwpop

Een andere leuke verrassing is de sneeuwpop die onverwacht geschilderd bleek op één van de pilaren van het Carlton Hotel, bij de ingang van de Reguliersdwarsstraat vanuit de Vijzelstraat:Langs de Vijzelstraat zijn de pilaren van het hotel beschilderd met levensgrote sneeuwpoppen, die allemaal verwijzen naar verschillende zaken in deze straat. Dit is een initiatief van de ondernemersvereniging voor de Vijzelstraat & Vijzelgracht, die t/m februari de Vijzelstraat op allerlei manieren met sneeuwpoppen versierd heeft.

Roze Kerstmarkt

In de Reguliersdwarsstraat waren dit jaar voor een kerstmarkt en andere activiteiten organisatorisch en financieel gezien geen mogelijkheden. Dit als gevolg van de sluiting van alle grote homohorecazaken eerder dit jaar. Ook is het hierdoor niet gelukt om feestverlichting in de straat op te hangen.
In de twee voorgaande jaren werden deze dingen hoofdzakelijk geregeld en betaald door de grote Kooistrazaken van de inmiddels failliete Reguliers BV.

Dit jaar vond de Roze Kerstmarkt daarom plaats bij de homokroegen op de Zeedijk, waar afgelopen avond ook weer diverse optredens en een modeshow gehouden werden. Net als vorig jaar in de Reguliersdwarsstraat was het ook nu weer behoorlijk koud en lag er ook nog eens een flink pak sneeuw. Desondanks zijn er toch een heel aardig aantal bezoekers op af gekomen.

Meer...

Naast de lezenswaardige posters biedt de Reguliersdwarsstraat rond de feestdagen ook nog steeds veel gezelligheid: met de homozaken Downtown, Taboo, coffeeshop Betty, TOO! en de vele restaurants in het trendy gedeelte, waar onlangs nog het gloednieuwe Lion Noir bij gekomen is.

In het gedeelte tussen Vijzelstraat en Rembrandtplein, zijn naast nog meer restaurants, de homocafés 't Leeuwtje en Reality beschikbaar, net als de befaamde, maar goed verborgen cocktailbar Door 74.

- Zie ook: PinkChristmas.nl

- Berichten op: Expreszo.nl en AT5.nl
Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.