Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


13 december 2010 22.50u:
Updated!


Kopers voor Kooistrazaken en -panden elders in het land
Luxembourg echter plotseling gesloten


Vandaag is het precies 3 maanden geleden dat Plassania Beheer BV, het moederbedrijf van het horecamagnaat Sjoerd Kooistra, failliet verklaard werd. Inmiddels worden steeds meer onderdelen van zijn vroegere imperium verkocht en gaan daarmee een nieuwe toekomst tegemoet.

Het was dan ook een onaangename verrassing dat juist vandaag het bekende cafe Luxembourg aan het Spui in Amsterdam gesloten werd en naar verluid failliet is.
Luxembourg werd gesloten door pachter Martin Nijdam, die eerder al de grote homozaken in de Reguliersdwarsstraat en de Drie Gezusters in Brabant sloot.Bijna alle panden die eigendom waren van Plassania zullen volgens Quote worden overgenomen door de twee Groningse vastgoedondernemers Sylvester Snijder en Bert Lokken.
Het gaat hierbij om ca. 30 horecapanden, 2 villa's in Groningen en 2 appartementen in Amsterdam. Hiervoor zou een bedrag van 40 miljoen euro betaald worden. Hoewel deze deal in vergevorderd stadium lijkt, heeft de curator laten weten dat het nog niet volledig rond is.

Eind oktober had ook de Brabantse vastgoedondernemer en horecaverpachter Laurens Meijer al een bod heeft gedaan op al het onroerend goed (exclusief de woningen) en zo'n 20 horeca-ondernemingen uit de boedel van Kooistra, waaronder de Drie Gezusterszaken. Wat de panden betreft vist hij nu dus klaarblijkelijk achter het net.

Bovenstaande deal heeft alleen betrekking op de gebouwen, niet op de horeca-ondernemingen die er in zitten. In de Reguliersdwarsstraat betreft dit alleen het pand van de Exit, alle andere panden zijn eigendom van verschillende andere eigenaars. Wat de horeca-ondernemingen betreft is tot nu toe het volgende bereikt c.q. bekend:

Enschede
Eerder deze maand werden De Drie Gezusters en Cafe De Kater in Enschede verkocht aan de broers Fons, Dick en Jan Moeskops. De panden zelf zijn eigendom van Grolsch. cafe De Kater blijft behouden, maar de drie Gezusters willen ze weer terugbrengen tot De Geus en van het vroegere Le Monde een Engelse pub maken.

Amsterdam
Volgens de Nieuwe Revu van 3 november zou Heineken ondertussen met een voormalige rechterhand van Kooistra, Martin Nijdam een overeenkomst heeft gesloten om de door hem geëxploiteerde Amsterdamse cafe's Heineken Hoek, Three Sisters en Dantzig open te houden.

Eindhoven
Exploitant Richard Rieske van de Danssalon en de Drie Gezusters in Eindhoven heeft het aanbod gekregen om deze zaken voortaan rechtstreeks van Heineken te gaan huren.

Dante
Volgens het NRC van 25 oktober is café-galerie Dante aan de Spuistraat in Amsterdam voor slechts 35.000 euro verkocht aan Niels Reijers, die ook betrokken is bij café Herengracht. Sjoerd Kooistra kocht deze zaak in 2003 nog voor 1,25 miljoen euro.

- Artikel op Parool.nl

Update 14 december:
Tegenover de website FTM heeft curator Gratama laten weten dat Luxembourg niet failliet is, maar dat "de pachtovereenkomst met de huidige exploitant in overleg [is] beëindigd".
Hij denk de zaak nog deze week, "althans op hele korte termijn", aan een andere exploitant te kunnen verkopen. "Tot die tijd is het café even gesloten".

Update 17 december:
Volgens de curator mocht Luxembourg dan niet failliet zijn, exploitant Dantzig aan de Amstel BV is wel degelijk op 14 december 2010 failliet verklaard (cafe Dantzig zelf valt onder een andere BV).
Inmiddels wist Quote te melden dat Michael van de Kuit, onder meer eigenaar van het Amsterdamse The College Hotel, Luxembourg heeft overgenomen. Hij was reeds eigenaar van het pand, maar is nu dus ook eigenaar van de onderneming geworden.
Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.