Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


6 december 2010 9.00u:
updated!


Casper Reinders opent binnenkort Lion Noir

Binnenkort opent de bekende horeca-ondernemer Casper Reinders in de Reguliersdwarsstraat een geheel nieuwe zaak onder de naam Lion Noir.Het pand waar Lion Noir geopend gaat worden

De zaak wordt geopend in het pand op nummer 28, waar tot 1 november restaurant Het Tuynhuys zat. Er komt een spectaculaire nieuwe inrichting, waarover Reinders in het magazine Journal de Nmes, nr. 6 van november 2010 op pagina 52 zegt:

"Het restaurant gaat Lion Noir heten en zal gevestigd zijn in een voormalig tuinhuis. Het is een zeer authentieke locatie, met een klassieke sfeer en een klassieke Franse keuken. Maar het interieur wordt een echt avontuur, met camouflagemuren met pauwen erop bevestigd en 17e eeuwse tapijten die we in stukken snijden. We combineren zulke dingen met glazen klokken met paddestoelen uit 1910 en een metalen skelet van een Boa Constrictor."

Met deze nieuwe inrichting wil Reinders een heel nieuw horecaconcept neerzetten, vooruitgang creëren, waarbij het hem niets kan schelen wat het publiek wil. Hij wil zelf de vraag creëren en dat is volgens hem waar het bij vooruitgang om gaat.

Lion Noir zal een welkome aanwinst en hopelijk inspirerende impuls voor de Reguliersdwarsstraat zijn, die eerder zo geplaagd werd door de vele sluitingen. Met het nieuwe concept en het gewaagde interieur, zal de zaak bovendien in de voetsporen treden van de vele eerdere spraakmakende horecazaken in de Reguliers: van Downtown, April, Oblomow en Richter in 1981 tot en met Soho en ARC rond het jaar 2000.

Casper Reinders begon zijn horecacarriere in 1996 in Haarlem met Grand-café Fortuyn. Daarna richtte hij zich op Amsterdam, waar hij achtereenvolgens de restaurants Noa en Moko opende. Na de verkoop van Moko begon hij Joia, dat later Suzy Wong werd. Daarna opende hij in 2004 Jimmy Woo, in 2005 Vuong en in 2009 Bo Cinq. Na de onlangs afgeronde herinrichting van Jimmy Woo is Lion Noir in de Reguliersdwarsstraat zijn nieuwste project.

- Toekomstige website: www.lionnoir.nl

Update:
De opening blijkt op 12 december 2010 in stilte te hebben plaatsgevonden. Zie verder: Lion Noir blijkt reeds geruisloos geopend
Meer nieuwsberichten:

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.