Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 23 juli 2022

Reguliersdwarsstraat blijft per taxi bereikbaar

Door maatregelen om de binnenstad autoluw te maken wordt het steeds lastiger om de Reguliersdwarsstraat per taxi te bereiken. Nieuwe afspraken moeten zorgen dat mensen voortaan toch met de taxi naar de straat kunnen komen.


Verkeersborden bij de Reguliersdwarsstraat
Verkeersborden bij de ingang van de Reguliersdwarsstraat vanaf de Vijzelstraat


Al enige jaren is het gemeentebestuur bezig om het centrum van Amsterdam autoluw te maken, bijvoorbeeld door middel van eenrichtingsverkeer of straten zelfs geheel voor auto's af te sluiten. Dat betekent dat het ook voor taxi's steeds moeilijker wordt om de Reguliersdwarsstraat te bereiken.

Zo staat sinds begin van het jaar bij de ingang vanaf de Vijzelstraat een bord dat aangeeft dat taxi's van donderdag- t/m zaterdagavond de Reguliers niet in mogen rijden. Dat zijn juist de drukste uitgaansavonden, wat echter ook betekent dat waar normaal de taxi's stopten en keerden er dan een lange rij staat van mensen die naar club NYX willen.

De beperking van het taxiverkeer is extra nadelig voor twee groepen voor wie de homohoreca bijzonder van belang is, namelijk dragqueens voor wie het openbaar vervoer lastig of zelfs risicovol is en minder mobiele ouderen voor wie het homo-uitgaan sociaal gezien erg belangrijk is.


Afspraken met TCA

Vanuit die overwegingen heeft de voorzitter van de ondernemersvereniging nu afspraken gemaakt waardoor het afzetten en ophalen van bezoekers van de Reguliersdwarsstraat mogelijk blijft. De verkeersregelaars bij de Herengracht zullen taxi's doorlaten als die via hun taxisysteem kunnen laten zien dat zij iemand in de Reguliers komen ophalen of afzetten.

Met de Taxicentrale Amsterdam (TCA) is dit al goed geregeld, met de andere taxicentrales wordt er nog over gesproken en het is de bedoeling dat dezelfde regeling ook voor Uber gaat gelden. Daarnaast wordt nog gekeken naar een betere plek om bezoekers af te zetten en op te halen.

TCA is al enkele jaren de mobiliteitspartner van de Secret Village in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat. Als zodanig had TCA bijvoorbeeld tijdens het grote Songfestivalfeest afgelopen mei een speciale actie om bezoekers "veilig en voor een vaste ritprijs heen én terug" te brengen:
Updates:

Het belang van veilig taxivervoer werd nog weer eens duidelijk toen zich op de vrijdag voorafgaand aan de Canal Parade elders in de stad een incident voordeed waarbij een Uber-chauffeur een jonge vrouw hardhandig aanviel, nadat bleek dat zij lesbisch is.

Eerder die week had Uber, in samenwerking met Meldpunt Discriminatie Amsterdam (MDRA) en COC Nederland, nota bene nog een educatieve video gepubliceerd om te zorgen dat hun chauffeurs iedereen een veilige rit aanbieden, ongeacht afkomst, geloof, gender of seksuele geaardheid.


0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.