Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 6 november 2021

Toppers Partycafé is nu romantische brasserie Je T'aime


Afgelopen donderdag opende in het pand waar voorheen BurlesQue en het Topppers Partycafé zaten een nieuwe gayzaak, namelijk de romantische Franse brasserie Je T'aime.


Je T'aime @ Reguliersdwarsstraat 49
Terras van de nieuwe brasserie Je T'aime


Na de sluiting van het Toppers Partycafé in de zomer van 2019 stond deze ruime en centraal gelegen horecazaak ruim twee jaar lang leeg, totdat hij uiteindelijk werd overgenomen door Jeffrey Joemman, die bekend is als uitbater van de Caribische gaybar Reality aan het oostelijke uiteinde van de Reguliersdwarsstraat.

Hij maakte er opnieuw een gayzaak van onder de naam Brasserie Je T'aime. Zoals deze naam al aangeeft draait alles om Franse romantiek, wat ook bijna niet anders kon, gezien het prachtige interieur van toen dit nog dinnershow-restaurant BurlesQue was. Deze laatste zaak opende in december 2017, maar wist het nog geen jaar vol te houden.


Brasserie Je T'aime @ Reguliersdwarsstraat
Interieur van Brasserie Je T'aime


Hoe mooi het er ook uitzag, BurlesQue was te duur en te exclusief en dat slaat bij de vaste bezoekers van de Reguliersdwarsstraat nooit goed aan. Als nieuwe eigenaar heeft Jeffrey Joemman dat goed begrepen, want Je T'aime is prima betaalbaar en heeft een hartelijk en gastvrij team - een hele prestatie gezien het schreeuwende personeelstekort in de horeca.

Het interieur met donker houtwerk, koperen ornamenten en vooral een overdaad aan rood fluweel verwijst niet alleen naar het beroemde Parijse cabarettheater Moulin Rouge, maar doet ook terugdenken aan de stereotype kitscherig-sjieke nichtencafés van weleer.


Brasserie Je T'aime @ Reguliersdwarsstraat
Interieur van Brasserie Je T'aime


De romantische sfeer wordt nog eens versterkt door de Franse muziek, van de chansons van Charles Aznavour tot en met hiphop van de Belgische singer-songwriter Stromae. Op vrijdag en zaterdag verzorgt een DJ de muziek en te zijner tijd kunnen op het podium in het midden van de zaak ook live-optredens worden verwacht.

Brasserie Je T'aime heeft een kaart met klassieke Franse gerechten, een uitgebreide keuze aan wijnen en biedt ook een reeks uitstekende cocktails. De zaak is dagelijks geopend vanaf 16.00 uur, wegens de huidige coronamaatregelen vooralsnog tot 24.00 uur.

- Meer info: Homepage - Facebook - Instagram


Andere nieuwe zaken

Naast brasserie Je T'aime zijn er nog twee nieuwe horecazaken in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat:

- Op nummer 18-20, waar voorheen Genroku en daarvóór Teppanyaki Nippon gevestigd waren, opende eind oktober het Koreaanse barbecue-restaurant Seoul Sista.

- Op nummer 32, waar voorheen Pasta Factory zat, opent morgen steakrestaurant Black and Blue, van dezelfde eigenaren die reeds een gelijknamige zaak aan de Leliegracht hebben.


0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

- Spread the Love via 12 reusachtige harten in de straat

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.