Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 19 september 2021

Clubs onder voorwaarden weer open, de 1,5 meter afstand vervalt

Vanaf 25 september hoeft in de horeca geen 1,5 meter afstand meer gehouden te worden en mogen ook de clubs weer open, zij het slechts tot 24.00 uur. Wel moet voortaan elke bezoeker een coronatoegangsbewijs laten zien.


Feest in Club NYX
De grote zaal van club NYX


Afgelopen dinsdag lieten premier Rutte en minister De Jonge weten dat per 25 september aanstaande het verplicht 1,5 meter afstand houden wordt afgeschaft. Dit betekent dat mensen in cafés niet meer verplicht aan tafeltjes hoeven te zitten.

Ook mogen vanaf 25 september de clubs en discotheken weer open, zij het met maximaal 75% bezoekers en slechts tot 24.00 uur - een erg vreemde beperking aangezien clubs normaal altijd pas om 23.00 uur open gingen.

Daarnaast wordt het verplicht dat alle bezoekers via een coronacheck met een QR-code laten zien dat zij volledig gevaccineerd, van corona genezen of uiterlijk 24 uur vantevoren negatief getest zijn.


Boosheid en onbegrip

Deze nieuwe maatregelen leidden tot veel boosheid en onbegrip bij horeca-ondernemers. Zo heeft bijvoorbeeld hiphopcafé De Duivel zich aangesloten bij meer dan 750 zaken waar gasten ook zonder coronacheck welkom blijven.

Inmiddels heeft burgemeester Halsema echter laten weten dat de gemeente alleen bij excessen zal ingrijpen en dat zaken die alleen steeksproefsgewijs om een coronapas vragen niet snel een boete zullen krijgen.


Nieuwe openingstijden

- Club NYX gaat op zaterdag 25 september weer open en zal dan op donderdag vanaf 19.00 uur en op vrijdag en zaterdag vanaf 17.00 uur geopend zijn.

- Café-club Soho begint ook op 25 september weer met zijn party nights en zal voortaan doordeweeks vanaf 17.00 uur en in het weekend vanaf 16.00 uur geopend zijn.

- Feestcafé Jantjes Verjaardag gaat pas weer open als de sluitingstijden verruimd worden.


Coronatoegangsbewijs

Een nieuwe maatregel is dat voor elk horecabezoek (behalve op het terras) een coronacheck vereist is. Deze bestaat uit een QR-code die aantoont dat je volledig gevaccineerd, van corona genezen of uiterlijk 24 uur vantevoren negatief getest bent.

Testen kan alleen bij speciaal daarvoor bestemde testlocaties en is vooralsnog gratis (een test van de GGD of een zelftest is dus niet geldig). Een testafspraak kan je maken via www.testenvoortoegang.org.

Bij het maken van een afspraak kan je aangeven waar je de test wilt doen. Het wordt aanbevolen om een locatie dicht bij je huis te kiezen. In de omgeving van de Reguliersdwarsstraat zijn er o.a. de volgende testlocaties:

- Carephar, Reguliersdwarsstraat 25
- SpoedTest, Reguliersdwarsstraat 114
- CovidPlus, Reguliersbreestraat 35
- The Corona Lab, Rembrandtplein 11

Na de test ontvang je doorgaans binnen een uur het testresultaat. In de CoronaCheck-app kan je dan een QR-code aanmaken waarmee je toegang krijgt. Zorg dat je ook een identiteitsbewijs bij je hebt.

Wie geen geschikte smartphone heeft kan de QR-code ook uitprinten via deze link of deze per post toegestuurd krijgen door te bellen met nummer 0800-1351 (van 8.30-17.00 uur).


0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.