Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 27 december 2020

Mooie vooruitzichten voor het nieuwe jaar

Hoewel de horeca voorlopig nog niet open gaat, zijn er voor volgend jaar toch goede vooruitzichten: het voetgangersgebied zal vernieuwd worden, er is een stadsbreed homohoreca-overleg opgestart en hopelijk kan in mei een songfestival-feestweek gehouden worden.Artist's impression van Secret Village als groen flaneergebied


In een recent interview met de Gaykrant vertelde de voorzitter van de ondernemersvereniging, Eward Koning, dat momenteel de stemming bij de horeca-ondernemers weliswaar bedrukt is, maar dat de meesten desondanks goede moed houden.

Een aantal zaken heeft de coronasluiting gebruikt om te verbouwen en de ondernemersvereniging heeft een plan gemaakt om bezoekers voor het uitgaan een sneltest te kunnen laten doen. Dit voorstel is aan de gemeente voorgelegd.


Straatfeesten

Gezien de huidige situatie is het niet waarschijnlijk dat Koningsdag al weer groots gevierd zal kunnen worden. Wel wil de ondernemersvereniging inzetten op een feestweek eind mei waarin het Songfestival gecombineerd wordt met Project Rainbow Runway, dat afgelopen herfst gepland was, maar vanwege de coronamaatregelen niet kon doorgaan.

Wat de Gay Pride betreft hoopt voorzitter Koning dat dat het "Feest van de Bevrijding" kan zijn en omdat zowel de ondernemers als de bezoekers heel wat in te halen hebben is hij er een voorstander van om de feesten dan over twee weekenden te verdelen.


Rainbow Runway @ Reguliersdwarsstraat


Queer Horeca-overleg

In het interview met de Gaykrant vertelt Eward Koning ook dat hij samen met Robbert Overmeer, zijn collega-voorzitter van de Utrechtsestraat, het initiatief heeft genomen om de Amsterdamse homohoreca-ondernemers weer te verenigen, waartoe het Queer Horeca-overleg Amsterdam (QHA) is opgezet.

Doel daarvan is gezamelijk te kijken hoe de homohoreca uit de coronacrisis kan komen, maar ook om mee te denken over het nieuwe beleid voor Pride Amsterdam en over de bezoekerseconomie: "We willen meer roze bezoekers voor onze stad. Dat hoort immers bij de vrije, inclusieve en tolerante stad die Amsterdam wil zijn" aldus Koning.


Groen flaneergebied

Een ander mooi vooruitzicht is dat vanuit het stadsdeel Centrum de toezegging is gekomen dat in november 2021 het middenstuk van het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat zal worden geherprofileerd. Daarbij worden de rijbaan en de stoep op gelijk niveau gebracht waardoor nog duidelijker wordt dat dit een voetgangersgebied is.

Dit is een langgekoesterde wens van de ondernemersvereniging en een belangrijke stap richting een "groen flaneergebied met retail, alle internationale keukens en een veelheid aan verrassende bar- en clubconcepten" aldus Koning tegenover de Gaykrant.

Het stadsdeel zal bovendien geld vrijmaken om de Sint Jorisstraat nog groener te maken door de fietsparkeervakken op te heffen en te vervangen door beplanting. Er werden in dit zijstraatje zoveel fietsen geparkeerd dat er voor voetgangers en bewoners vaak geen doorkomen aan was. Dit werk zal waarschijnlijk eind april beginnen.


1 reactie(s)

Door Martijn Bosch op 27-03-2022 om 8:08 uur:

Waar is de sauna?
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.