Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 9 december 2020

Cocktailbar Door 74 en enkele restaurants door de coronacrisis gesloten

Gisteren werd bekend dat de gerenommeerde cocktailbar Door 74 definitief zijn deuren sluit. Eerder waren al de restaurants Norling, Pasta Factory en Roses als gevolg van de coronacrisis gestopt.De speakeasy cocktailbar Door 74, hier in 2017


Cocktailbar Door 74 opende in 2009 als een zogeheten speakeasy, wat wil zeggen dat de zaak aan de buitenkant niet alszodanig herkenbaar is, dit naar het voorbeeld van de bars uit de tijd van de Amerikaanse drooglegging.

Door 74 bevond zich in het oostelijke deel van de Regulierssdwarsstraat en werd al in 2009 uitgeroepen tot Best Cocktailbar. Bartender Timo Janse werd bij de Bols Around The World van 2010 zelfs uitverkozen tot 's werelds beste cocktailshaker.

- Zie ook de berichten bij Het Parool en Misset Horeca


Restaurants

De coronacrisis betekende helaas ook het einde voor enkele restaurants in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat:

- Het Tibetaanse restaurant Norling is al na de eerste coronasluiting in het voorjaar niet meer open gegaan. Deze zaak was sinds 2013 gevestigd in een knus historisch pandje aan de Reguliersdwarsstraat 25 en vormde een mooie aanvulling op de toch al grote varieteit aan keukens in de straat.Tibetaans restaurant Norling vlak na de opening in 2013- Ook het Italiaanse restaurant Pasta Factory aan de Reguliersdwarsstraat 32 bleef na 1 juni gesloten. Deze ruime zaak met terrastuin opende in het voorjaar van 2018, maar had een wat goedkope uitstraling waardoor het geen succes wist te worden.


Pasta Factory
Italiaans restaurant Pasta Factory in 2018


- Tenslotte is in oktober ook de Zuid-Amerikaanse restaurant-bar Roses, voorheen bekend als Rose's Cantina, gestopt. Deze zaak zal echter naar verluidt in een andere vorm worden voortgezet.


0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.