Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 14 oktober 2020

Alle horeca opnieuw voor vier weken GESLOTEN + Update

In de strijd tegen het coronavirus heeft het kabinet gisteren bekend gemaakt dat alle horecazaken opnieuw gesloten worden, deze keer voor een periode van vier weken.


Gesloten zaken in de Reguliersdwarsstraat
Gesloten homozaken in de Reguliersdwarsstraat


De nieuwe maatregelen gaan vanavond om 22.00 uur in en gelden in principe voor vier weken, dus tot 11 november 2020. Op of rond 27 oktober zal het kabinet beoordelen of het aantal besmettingen voldoende gedaald is om de maatregelen eventueel weer te kunnen versoepelen.

Update:
Tijdens de persconferentie van premier Rutte op 3 november werd duidelijk dat de gedeeltelijke lockdown van 13 oktober nog zeker tot half december van kracht zal blijven. Naar verwachting zal ook de horeca tot die tijd dicht moeten blijven.


Net als tijdens de vorige lockdown, die van 15 maart tot 1 juni duurde, blijft afhalen en het thuis laten bezorgen van maaltijden wel toegestaan. Winkels en kappers mogen wel open zijn, net als coffeeshops voor afhalen.

Clubs en discotheken waren al sinds de lockdown van afgelopen voorjaar dicht en zullen dat waarschijnlijk blijven totdat er een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar is.

Update:
Voor horecazaken die vanwege de coronacrisis gesloten zijn komt er een eenmalige extra uitkering van gemiddeld 2500 euro, afhankelijk van het omzetverlies. Deze maatregel maakt deel uit van aanpassingen van het derde steunpakket van het kabinet.
0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.