Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 13 augustus 2020

Alarmfase rood voor clubs en evenementen

Door de coronacrisis staan clubs, discotheken en de organisatoren van evenementen op de rand van faillissement.

Om daar aandacht voor te vragen werden afgelopen dinsdag veel gebouwen rood uitgelicht en werd ook de straatverlichting in de Secret Village van de Reguliersdwarsstraat op rood gezet.


Club NYX en de Reguliersdwarsstraat in rood licht
Club NYX en de Reguliersdwarsstraat in rood licht


Om het coronavirus te bestrijden moesten alle clubs en discotheken op 15 maart hun deuren sluiten en werden ook alle evenementen verboden.

Bars en restaurants mochten echter per 1 juni weer open, maar voor clubs, disco's en evenementen is er nog steeds geen licht aan het eind van de tunnel.

Officieel moeten zij tot 1 september dicht blijven, maar er is ook sprake van dat er wellicht pas weer gedanst mag worden als er een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar is.


Reguliersdwarsstraat

In de Reguliersdwarsstraat ging de gay & openminded Club NYX op 10 juli al wel weer open als nachtcafé, maar met uitsluitend zitplaatsen kunnen er nu maar 100 mensen in. Normaal zijn dat er zeker acht keer zo veel. Dit resulteert in een verlies van een slordige 43.000,- euro per maand.

Aan het andere uiteinde van de straat is heterodiscotheek Jantjes Verjaardag sinds de coronasluiting helemaal niet meer open gegaan.


Red Alert

Zonder financiële steun van de overheid is deze situatie niet langer vol te houden en dreigt op korte termijn faillissement voor vele clubs en evenementenorganisaties.

Om deze noodsituatie onder de aandacht te brengen werden op dinsdag 11 augustus in Nederland en Engeland clubs en andere gebouwen rood uitgelicht. Op social media werd dit gedeeld onder de hashtag #WijMakenEvents en #WeMakeEvents.

Red Alert

Update:
Op 28 augustus 2020 maakte het kabinet bekend dat er een derde steunpakket komt, waarmee de tijdelijke regelingen voor loondoorbetaling (NOW), de uitkering voor zelfstandigen (Tozo) en de tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL) verlengd worden t/m 30 juni 2021.

1 reactie(s)

Door DJ Jacuzzi Martijn Bosch op 13-08-2020 om 18:42 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.