Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  



NIEUWS - 7 april 2019

Nieuwe VijzelCourant nu ook voor de Reguliers en omgeving

De VijzelCourant, die van 2011 t/m 2018 werd uitgegeven door de ondernemersvereniging van de Vijzelstraat, heeft recentelijk een doorstart gemaakt onder de naam De Nieuwe VijzelCourant en bestrijkt nu een groter gebied dat ook de Reguliersdwarsstraat omvat.




Een oude VijzelCourant (links) en de Nieuwe VijzelCourant (rechts)


Inhoud

Was de oude VijzelCourant vooral gericht op ondernemers en bewoners van de Vijzelstraat en Vijzelgracht, de Nieuwe VijzelCourant richt zich op het hele gebied tussen het Singel en de Singelgracht en tussen de Leidsegracht en de Amstel. Ook de Reguliersdwarsstraat valt dus voortaan onder het verspreidingsgebied.

Net als de oude, staat ook de nieuwe VijzelCourant vol met onder meer nieuws over de zaken en de activiteiten in de omgeving, interviews met bewoners en ondernemers, portretten van mensen en straten en een uitgebreide agenda.


Doorstart

De oude VijzelCourant werd sinds 2011 uitgegeven op initiatief van de Ondernemersvereniging Vijzelstraat en Vijzelgracht en werd, naast advertenties, financieel mogelijk gemaakt door de subsidies die het Stadsdeel Centrum ter beschikking stelde om de overlast door de aanleg van de Noord-Zuidlijn enigszins te compenseren.

Met het gereedkomen van deze nieuwe metrolijn stopten ook de subsidies en leek er ook een eind te komen aan de VijzelCourant. Deze wijkkrant bleek echter dermate populair dat een aantal buurtbewoners het los van de ondernemersvereniging wilden voortzetten en daartoe opnieuw een subsidie van het stadsdeel wisten te krijgen.




Verspreidingsgebied van de Nieuwe VijzelCourant


Verspreiding

De Nieuwe VijzelCourant is gratis, verschijnt vier keer per jaar in een oplage van 6000 exemplaren en wordt huis-aan-huis verspreid in het zuidelijke deel van de grachtengordel. Daarnaast ligt het ook bij diverse winkels, al is er in de Reguliersdwarsstraat nog geen afhaalpunt.

Wie geen papieren exemplaar kan bemachtigen kan ook op de hoogte blijven via de Facebookpagina van De Nieuwe VijzelCourant.






2 reactie(s)

Door DJ Jacuzzi Martijn Bosch op 9-04-2019 om 0:44 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XD



Door Marie-Jose Grotenhuis op 9-04-2019 om 12:04 uur:

Waar is de sauna? :O




(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:









Meer nieuwsberichten:

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering





Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.