Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 7 augustus 2018

Gay Pride-straatfeesten massaal bezocht

Afeglopen weekend werd met een trendy en een caribisch straatfeest de jaarlijkse Gay Pride Amsterdam gevierd. Bij uitzonderlijk warm weer werden beide feesten massaal bezocht, waarbij met name de uitstekende sfeer geroemd werd.


Gay Pride Amsterdam 2018

Het straatfeest in het westelijke deel van de Reguliers
(klik voor een vergroting)


Vrijdag

De straatfeesten begonnen op vrijdag, een dag die met ruim 30 graden uitzonderlijk heet was. Het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, dat in 2016 werd omgedoopt tot Secret Village, was weer versierd met regenboogballonnen en had live DJ-optredens. Wel moest dit feest op last van de gemeente en de politie worden afgesloten om al te grote drukte te voorkomen.

Om die reden was het dit jaar alleen toegankelijk via de poort onder het Carlton Hotel langs de Vijzelstraat. Een verbetering was dat hier nu een ruim opgezette in- en uitgang was gemaakt, vergelijkbaar met een festivalterrein. Wat minder handig was dat je daardoor niet meer even kon omlopen om de mensenmassa in het middenstuk van de straat te omzeilen.


Gay Pride Amsterdam 2018

Ingang tot het straatfeest onder het Carlton Hotel


In het andere deel van de straat, aan de overkant van de Vijzelstraat was als vanouds het Caribische straatfeest, georganiseerd door de Reality Bar. Hier was een buitentap, een poffertjeskraam en een podium voor live optredens van DJ's en rappers:Video-impressie van het Caribische straatfeest op vrijdagavond


Zaterdag

Op de zaterdag was het iets minder heet en was er ook wat wind, wat het voor de bezoekers en de opvarenden van de botenparade wat aangenamer maakte, al was het met 28 graden waarschijnlijk de warmste Canal Parade ooit.

Waren er bij de eerste editie in 1996 nog 10 boten vanuit de homohoreca, dit jaar deed uit Amsterdam nog maar 1 zaak mee, namelijk de Spijker Bar in de Kerkstraat, die dit jaar zijn 40-jarig jubileum viert:


Gay Pride Amsterdam 2018

Boot van homobar Spijker in de Kerkstraat


Na afloop van de botenparade zochten de bezoekers van de Pride de straat- en pleinfeesten op, die echter al snel vol raakten. Het feest in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat moest daarom al rond 20.00 uur geheel worden afgesloten:


Gay Pride Amsterdam 2018

Het westelijke deel van de straat is vol


Ondanks dat er niemand meer bij kon, was de sfeer uitgesproken goed en wisten DJ's als Rob Boskamp de ca. 5000 bezoekers een fantastische avond te bezorgen. En na het officiële einde van de muziek buiten kon men gewoon bij de bars op straat blijven.

's Avonds was het dit jaar opvallend drukker dan eerdere jaren, vermoedelijk door het warme weer. Ook andere straat- en pleinfeesten moesten vanwege de drukte worden afgesloten, ondanks dat er deze keer enkele extra feesten waren om de bezoekers meer te spreiden.


Er hebben zich voor zover bekend geen ernstige incidenten voorgedaan. Wel was er bij de ingang van de Reguliers langs de Vijzelstraat een man die in een verwarde bui politie-agenten aanviel, maar snel overmeesterd kon worden. In totaal verrichte de politie 38 aanhoudingen in de stad.


Zondag

Op zondag 5 augustus werd Pride Amsterdam afgesloten met een groot en druk bezocht slotfeest op de Dam. In de Reguliersdwarsstraat was geen feest meer, maar met het mooie weer stond de straat wel weer helemaal vol voor het traditionele zondagse Happy Hour bij Soho en Taboo.

Na afloop van het slotfeest kwamen ook nog eens een hoop mensen naar de Reguliers voor wat zodoende een unofficial open air after party werd.


De nodige ophef ontstond nog wel over een incident dat plaatsvond op de Dam, toen de bekende travestie-artiest Jennifer Hopelezz een taxi wilde nemen, maar door de chauffeur geweigerd werd.


> Foto's op Facebook

> Meer foto's volgen!

8 reactie(s)

Door DJ Mama's Boy Martijn Bosch op 8-08-2018 om 0:34 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XD
kom je in de sauna? XDDoor Marie-Jose Grotenhuis op 8-08-2018 om 0:35 uur:

waar was de sauna nou?Door Ms Suzana X op 8-08-2018 om 0:38 uur:

bom dia thats us hahahaha! XDDoor Ellen Wybenga op 11-08-2018 om 23:58 uur:

heb je nog knoflooksaus? :ODoor Webmaster op 12-08-2018 om 11:00 uur:

Lekker voor op de pannenkoek :DDoor Lara op 13-08-2018 om 0:23 uur:

Eierkuchen mit Apfel jajaDoor Hans Cock jr op 13-08-2018 om 15:06 uur:

Overigens: de pannenkoeken zijn heel goed, op zichzelf al reden genoeg om snel eens langs te gaan....Door Lola Karima op 30-08-2018 om 15:27 uur:

waar is het feestje?
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.