Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 26 juli 2018

Gay Pride-straatfeesten in het westelijk en oostelijk deel van de straat

Binnenkort vindt onder de naam Pride Amsterdam weer de hoofdstedelijke Gay Pride plaats. Als vanouds wordt dit in de Reguliersdwarsstraat gevierd met twee grote straatfeesten: het Secret Village-feest in het westelijke en het Caribische straatfeest in het oostelijke deel van de straat. Beide vinden plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus.


Gay Pride Reguliersdwarsstraat

 

Secret Village-straatfeest

Vorig jaar leidden misverstanden helaas nog tot onjuiste mediaberichten waarin werd gezegd dat de Reguliersdwarsstraat niet meer met de Gay Pride wilde meedoen. Dat is echter nooit het geval geweest.

Dit jaar zal er dan ook weer gewoon een mooi straatfeest zijn rondom de bekende homozaken in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, dat in 2016 werd omgedoopt tot Secret Village. De straat wordt uitbundig versierd en er komt een podium voor live DJ-optredens.

- Facebook-eventpagina: Reguliers straatfeestje


Gay Pride 2018


Afsluiting

De ondernemersvereniging heeft in gesprekken met de politie het maximale gedaan om het straatfeest zo toegankelijk mogelijk te houden. Niettemin blijft een afsluiting een noodzakelijk vereiste om de bezoekersaantallen beheersbaar te houden.

Het feest zal als volgt bereikbaar zijn (zie kaart):

- De hoofdingang komt aan de kant van de Vijzelstraat, onder het Carlton hotel. Daar wordt gezorgd voor een goede dosering van de bezoekers en wordt tevens gecontroleerd of er geen zelfgekochte drank wordt meegebracht. Om de hoge kosten voor het straatfeest te kunnen dekken, zijn de organisatoren namelijk afhankelijk van voldoende omzet bij de deelnemende horecazaken.

Update: Vanwege de hitte mogen waterflesjes uiteraard gewoon worden meegenomen en kan je deze bij de zaken laten vullen. Ook kan je daar op verzoek gratis leidingwater krijgen.

- Voor bewoners, horecapersoneel en gasten van restaurants komt er een aparte ingang in de Geelvinckssteeg. Om van deze ingang gebruik te kunnen maken is een polsbandje vereist.

- Aan de kant van het Koningsplein is de toegang afgesloten met een hek tussen kapperszaak El Encanto en restaurant Dynasty. De Sint-Jorisstraat blijft hierdoor vrij toegankelijk, net zoals de horeca in het smalle beginstuk van de straat.


Gay Pride 2018

(klik voor een vergroting)


Mocht de Reguliersdwarsstraat ondanks deze maatregelen toch nog overbelast raken, dan kan de straat ook pal langs het Koningsplein worden afgesloten. Dit zal dan via matrixborden worden aangegeven. In geval van afsluiting geldt: "10 personen eruit, 10 personen erin."


Om alle bezoekers van de Pride meer te spreiden zijn er dit jaar enkele extra feesten in de stad: zo is er opnieuw een feest op het Rembrandtplein en is er op het Beursplein voor het eerst een fetishparty. Daarentegen is er helaas geen straatfeest meer langs de Amstel.

 

Caribisch straatfeest

In het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat is er als vanouds weer een straatfeest in caribische sfeer, georganiseerd door de Reality Bar. Hier komt een buitentap, een poffertjeskraam en een podium voor live optredens van DJ's en artiesten uit Suriname en de Antillen.

- Facebook-eventpagina: Caribbean streetparty


Gay Pride 2018


Anders dan in het westelijke stuk van de straat zijn er bij dit Caribische straatfeest geen speciale veiligheidsmaatregelen en blijft het dus geheel vrijelijk toegankelijk.


HAPPY PRIDE!


6 reactie(s)

Door Marie-Jose Grotenhuis op 27-07-2018 om 1:02 uur:

waar is de sauna?Door DJ Mama's Boy Martijn Bosch op 27-07-2018 om 1:04 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XDDoor Miss Ellebell op 29-07-2018 om 7:24 uur:

het is hier gezellig, jawel!!Door Ellen Wybenga op 2-08-2018 om 1:43 uur:

heb je nog knoflooksaus? XDDoor Karel van Egten op 3-08-2018 om 0:39 uur:

Hotdogs, lekker !!Door Klaas Hamersma op 5-08-2018 om 0:02 uur:

Verse knakworsten haha
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.