De Reguliersdwarsstraat in Amsterdam
Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  



NIEUWS - 8 mei 2017

Knoflookrestaurant Garlic Queen bestaat 20 jaar

Vandaag is het precies 20 jaar geleden dat knoflookrestaurant Garlic Queen geopend werd. Op 22 mei volgde de officiële opening, maar al op 30 april 1997 stonden John van den Broek en Geert de Natris buiten hun nieuw te openen zaak met een bar voor bier en wijn, zoals traditioneel gebruikelijk op wat toen nog Koninginnedag was.



Garlic Queen in 2017


Het verdere verloop van Garlic Queen wordt verteld in een persbericht dat onlangs via Facebook verspreid werd:

Het restaurant was gelijk een succes en de internationale pers was sinds de eerste dag geïnteresseerd in het concept. Na drie maanden kwam Johannes van Dam langs, die het restaurant met een negen beloonde. Aan het eind van de avond onthulde Van Dam zijn aard als recensent en raadde hij de mannen aan meer personeel in dienst te nemen. Inderdaad was de lovende recensie een extra boost voor het restaurant.



Het interieur van Garlic Queen totaan 2012


Niet alleen de Nederlandse, maar ook de internationale pers was geïnteresseerd in Garlic Queen. Van Kopspijkers tot Jos op 1, van SBS6 tot de BBC tot Franse en Israëlische zenders. Zelfs Japanse pers kwam over de vloer. John: "Tussen als die 2000 restaurants in Amsterdam moet je toch opvallen. Dan is het fijn dat je wat aandacht krijgt."

Zonder risico was de onderneming niet. Zonder tegenslag evenmin. Familie en vrienden hadden zo hun twijfels bij de gok die de twee mannen. Over het concept, een restaurant met knoflook in bijna elk gerecht, en de achtergrond van de mannen.

Beiden hadden wel horeca-ervaring, maar een eigen horecaonderneming was andere koek. Dat het restaurant nu, na bijna 20 jaar, nog steeds loopt zegt veel over de kunde van de mannen en de kracht van het concept.

Vorig jaar, van 1 januari tot 27 april, is het restaurant dicht geweest voor verbouwingen. Het was wel even spannend, want de mannen hadden vier maanden geen inkomsten en moesten teren op hun spaargeld. Uiteindelijk zijn de investeringen het ruim en breed waard gebleken. Alles in de zaak is nieuw: een modern behang, chique kroonluchters, nieuw meubilair en een nieuwe keuken.



Het nieuwe interieur van Garlic Queen
(klik voor een vergroting)



Alleen de kaart is gedeeltelijk hetzelfde gebleven. Sommige klassiekers, zoals de Garlic Baker, hele knoflook uit de oven, die op brood te smeren is, of de knoflooksoep zijn niet weg te denken uit het restaurant. Geert: "Gasten reageren bijna unaniem positief, zowel op de kaart als de nieuwe inrichting." John: "Mensen een mooie avond bezorgen, dat is waar je het uiteindelijk voor doet."

Garlic Queen is vijf dagen in de week, van woensdag tot zondag, open en is sinds kort ook voor lunch beschikbaar.

- Homepage: www.garlicqueen.nl





1 reactie(s)

Door Karel van Egten op 11-05-2017 om 8:41 uur:

een parel van wereldklasse! XD




(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:









Meer nieuwsberichten:

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering





Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.