Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 11 januari 2017

Ondernemingen die per 1 januari kwamen en gingen

1 januari is bij uitstek een datum om ergens mee te stoppen of mee te beginnen. Zo ook in de Reguliersdwarsstraat, waar weer een aantal ondernemingen zijn vertrokken, maar zich ook een paar nieuw hebben gevestigd c.q. met een nieuwe zaak bezig zijn.


Urban Art House

De galerie Urban Art House heeft per 1 januari zijn pand op de hoek van de Reguliersdwarsstraat en het Geelvinckpleintje verlaten, om per 21 januari weer te openen op een nieuwe locatie aan de Prinsengracht 529.

Urban Art House kwam in juli 2014 in het moderne winkelpand, waar voorheen Bed Habits gevestigd was. Aanvankelijk zou de galerie hier voor 3 maanden zitten, maar dat werd uiteindelijk 2,5 jaar. Wat er nu met dit beeldbepalende pand gaat gebeuren is vooralsnog niet bekend.


Urban Art House vertrokken uit de Reguliersdwarsstraat

De vroegere ruimte van de galerie Urban Art House


Stoel 10

Precies tegenover de Urban Art House, aan de Geelvincksteeg 10, is kapper Stoel 10 met ingang van dit nieuwe jaar gesloten. Stoel 10 opende in mei 2012 in dit pittoreske kleine pandje, pal om de hoek van de Reguliersdwarsstraat, waar eerder ook al kappers, onder meer van de Hairpolice gevestigd waren.
Stoel 10 aan de Geelvincksteeg 10


The Startup Orgy (TSO)

In het grote kantoorgebouw Muntstaete pal naast het Carlton Hotel was sinds september 2015 The Startup Orgy (TSO) gevestigd. Deze samenwerkingsruimte voor startups werd destijds geopend in aanwezigheid van onder meer oud-minister van Financiën Gerrit Zalm en voormalig eurocommissaris Neelie Kroes.

Dit was echter een tijdelijke invulling voor de ruimte en The Startup Orgy is dan ook per 1 januari weer vertrokken. Wat er met deze ruimte gaat gebeuren is eveneens nog niet bekend, maar mogelijk kan hier een fietsenstalling komen om het aantal geparkeerde fietsen te verminderen (in 2010 waren er nog plannen (.pdf) om hier een roze huis/homomuseum te vestigen).
Vroegere ingang van TSO in gebouw Muntstaete


Aimforthemoon

Aan de overkant van Munstaete, in gebouw De Munthof, is per 1 januari het bedrijf Aimforthemoon ingetrokken. Dit gebouw omvat naast kantoorruimte ook winkels en parkeerplaatsen voor het Carlton Hotel. Aimforthemoon omschrijft zichzelf als volgt: "We align teams of entrepreneurs, developers and creators with large organizations so that together, they can realize "innovation" from scratch." De officiële opening vindt plaats op 3 februari a.s.
Gebouw De MunthofVoormalig Margarita

Het vroegere caribisch restaurant Margarita (naast de Taboo Bar) werd al per 1 januari vorig jaar gesloten, maar pas nu is begonnen met de algehele verbouwing van het pand. De zaak is overgenomen door de exploitant van het schuintegenoverliggende gaycafé Soho, die er een restaurant met bar en dinnershow van zal maken. Het zal een gay-zaak worden, waar een breed publiek welkom is.
Sloopwerkzaamheden in het vroegere Margarita
(foto via Instagram)
Tango

Tenslotte is in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, vlakbij het Rembrandtplein, afgelopen december al een Argentijns steakhouse onder de naam Tango geopend. Deze zaak zit in het kleine pandje op nummer 125, dat in 2014 landelijke bekendheid kreeg toen daar de eerste club speciaal voor transgenders opende. Dat was echter niet van lange duur en hetzelfde gold voor enkele zaken die daarna kwamen.


8 reactie(s)

Door Leslie Schwartz op 12-01-2017 om 23:44 uur:

Wij zijn trots op ons museum! XDDoor Sjuul Paradijs op 15-01-2017 om 0:38 uur:

bom dia thats us hahahaha! XDDoor Louissimo op 29-01-2017 om 9:22 uur:

Hallo, nog party nieuws?Door Webmaster op 29-01-2017 om 9:51 uur:

Check onze Agenda-pagina voor alle parties! Deze wordt regelmatig up-to-date gehouden.Door Fred and Breakfast op 2-02-2017 om 2:03 uur:

Eerlijk gezegd kan ik geen minpunt bedenken. Een dikke aanrader dus!Door Fred Pelt op 22-02-2017 om 1:02 uur:

waar is de apres-ski dan?Door Webmaster op 22-02-2017 om 3:54 uur:

Onvervalste apres-ski vind je als vanouds in het Exit-Café! Dagelijks geopend ook nog!Door Henkie op 8-03-2017 om 1:08 uur:

ook voor 50 plus! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.