Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 7 april 2016

Jantjes Verjaardag en café 't Dwarsliggertje vieren jubilea
In het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat vieren twee zaken binnenkort een jubileum: café 't Dwarsliggertje bestaat 5 jaar en discotheek Jantjes Verjaardag kan zelfs al op een 25-jarig bestaan bogen.


Jantjes Verjaardag

De populaire (hetero)discotheek Jantjes Verjaardag viert op zondag 10 april zijn 25-jarig bestaan. De zaak werd in 1991 geopend aan de Amstelstraat 9 (waar tegenwoordig brasserie FLO zit) en werd al snel het toonaangevende voorbeeld voor vele feestcafés in Nederland en zelfs daarbuiten.

In 2001 verhuisde Jantjes Verjaardag naar het huidige pand in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, vlak om de hoek van het Rembrandtplein, waar ze nu dus ook al 15 jaar gevestigd zijn.

Het jubileum wordt gevierd met een grootse feestavond, waarbij tal van artiesten optreden, waaronder Ruth Jacott. Tickets voor dit feest zijn verkrijgbaar via de website van de zaak.


Jantjes Verjaardag

Discotheek Jantjes Verjaardag't Dwarsliggertje

Ook voor café 't Dwarsliggertje is er binnenkort een jubileum: op vrijdag 15 april wordt met een gezellige feestavond gevierd dat deze zaak 5 jaar bestaat.

't Dwarsliggertje is een gemengd café waar een gevarieerde mix van mensen komt: homo, hetero, jong, oud, Amsterdammer en toerist. De voor de Amsterdamse binnenstad opvallend brede zaak staat onder meer bekend om de zeer uitbundige versieringen van het interieur.

Het café is de opvolger van 't Leeuwtje, dat in 2006 als homocafé geopend werd en in 2011 moest sluiten. Al snel daarna werd het door de huidige exploitant overgenomen en kreeg het de huidige naam.
Café 't Dwarsliggertje bij het 2-jarig bestaanRestaurant Bangkok

Tenslotte mag ook niet onvermeld blijven dat, eveneens in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, het Thaise restaurant Bangkok vorige maand zelfs zijn 30-jarig bestaan vierde. Deze zaak werd geopend op 11 maart 1986 en was daarmee het tweede Thaise restaurant in Amsterdam.

Het jubileum werd op 11 maart gevierd met onder meer een bezoek van enkele in kenmerkende oranje gewaden gehulde boeddhistische monniken die het restaurant in een speciale ceremonie zegenden.
Restaurant Bangkok op de dag van het jubileum
(foto: Facebookpagina restaurant Bangkok)

1 reactie(s)

Door Waut Rensing op 8-04-2016 om 11:12 uur:

Gezelligheid, jawel!
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.