Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 4 november 2015

Reusachtige Tafel der Saamhorigheid in de straat geplaatst + Update

Gisteren is in de Reguliersdwarsstraat, op het pleintje van de Geelvincksteeg tegenover restaurant-bar La Cage, de zogeheten Tafel der Saamhorigheid geplaatst, een reusachtige houten tafel met twee stoelen, vijf keer zo groot als normaal:
De Tafel der Saamhorigheid in de Reguliersdwarsstraat
(foto: Stad & Co - klik voor een vergroting)De Tafel der Saamhorigheid werd in opdracht van het Comité 4 & 5 mei gebouwd door Stadshout. Hij is gemaakt van hout van bomen uit alle delen van de stad en heeft sinds 2013 jaarlijks op 5 mei op de Dam gestaan en vervolgens elk jaar in een ander stadsdeel. Zo stond hij eerder in het Westerpark en bij de pont in Noord.

De komende 5 maanden staat hij dus in de Reguliersdwarsstraat, waar hij als blikvanger voor de donkere dagen mooi wordt uitgelicht en symbool staat voor de Reguliers als huiskamer van de homogemeenschap en als gastvrije plek waar de meest uiteenlopende mensen uit de stad, het land en de wereld samenkomen.


UPDATE:

De bestaande gele verf van de Tafel der Saamhorigheid is al wat verweerd en daarom mag het object 'gepimpt' worden: het bestuur van de ondernemersvereniging nodigt dan ook (graffiti)artiesten en andere creatievelingen uit om hun ideeën vóór 1 december 2015 in te sturen naar het mailadres: eward@whocares.amsterdam (dus .amsterdam i.p.v. .nl)

De winnaar zal zijn ontwerp gerealiseerd zien en als "Vriend van de Reguliersdwarsstraat" beloond worden met een hele bundel van kortingen bij zaken in de straat en ook nog eens 250,- euro in cash ontvangen!

De reusachtige tafel en stoelen zullen binnenkort alvast mooi uitgelicht worden, zodat het tijdens de donkere dagen een nog betere blikvanger voor de straat wordt.
De Tafel der Saamhorigheid @ Night
(klik voor een vergroting)4 reactie(s)

Door Cees op 6-11-2015 om 11:03 uur:

Mooi initiatief, ben alleen benieuwd of veel mensen de betekenis van het gevaarte zullen snappen als ze er langslopen.Door Gerben Broens op 6-11-2015 om 16:55 uur:

Toppertje!Door Eward op 8-11-2015 om 12:35 uur:

We mogen hem pimpen, dus kunstenaars, graffity artist KOM MAAR OP....Door Astrid Otterspoor op 8-11-2015 om 17:43 uur:

Een mooi, creatief initiatief en zeker voor de komende feestdagen !
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.