Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 20 december 2012 21.33 uur:

Pink Christmas 2012 geopend in club NYX
Met een drukbezochte openingsreceptie in de nieuwe gay club NYX is gisteren de vijfde editie van Pink Christmas van start gegaan. De receptie was niet alleen een netwerkgelegenheid, maar omvatte ook entertainment en enkele toespraken, waarin onder meer het thema voor de Gay Pride van 2013 bekend gemaakt werd.

Als eerste sprak ProGay-directeur Irene Hemelaar. Zij vertelde dat dit jaar het thema voor Pink Christmas "verbinden" is, onder meer in de zin van samenwerking tussen homo en hetero. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de kerstmarkt op de Zeedijk, die door homo- en hetero-ondernemers gezamelijk wordt georganiseerd. Samenwerking was er ook tussen de vele commissies en vrijwilligers van ProGay, die door Hemelaar bedankt werden voor hun inzet.
ProGay-directeur Irene van Hemelaar
in de dansruimte van club NYXVervolgens maakte Irene Hemelaar het thema voor de Gay Pride van 2013 bekend: "Reflect" - wat op vele manieren kan worden geinterpreteerd en ingevuld: als reflectie in de zin van naar onszelf kijken, maar ook als reflectie op het verleden van de homo-emancipatie, wat ook aansluit bij het feit dat in 2013 het 400-jarig bestaan van de Grachtengordel wordt gevierd. Reflectie betekent bovendien weerkaatsen, stralen en uitstralen, bijvoorbeeld van trots - Gay Pride.

Hemelaar kondigde tenslotte aan dat ProGay komend jaar een zogeheten bid wil gaan uitbrengen om in 2016 de EuroPride in Amsterdam te laten plaatsvinden. Ze hoopt dat iedereen dit initiatief alvast wil ondersteunen.

Vervolgens was het woord aan Jeanine van Pinxteren, voorzitter van het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum. Zij refereerde impliciet aan de berichten over de sluiting van een reeks homobars dit jaar en zei dat het niet de taak van de gemeente is om homohorecazaken op te zetten, dat zou alleen maar heel saai worden. Het is aan de ondernemers zelf om dat te doen. Initiatieven en samenwerking moeten in de eerste plaats vanuit de LHBT-gemeenschap zelf komen.
Stadsdeelvoorzitter Jeanine van Pinxteren (links)
en Miss Windy Mills (rechts)Tenslotte sprak de Amsterdamse wethouder en loco-burgemeester Eric van der Burg, die in een enthousiast betoog vertelde hoe in het buitenland Amsterdam onlangs als een toeristische toplocatie werd aangeprezen. Niet alleen vanwege 400 jaar grachtengordel of de heropening van het Rijksmuseum, maar ook Pink Christmas werd speciaal als een attractie vermeld.
Wethouder Eric van der Burg houdt zijn toespraakNa de toespraken waren er optredens van Dorka & Wessels, Kimberley Janice, DJ Sjeazy Pearl en voorproefjes van de bekende feesten Supertoys en Can You Feel iT. De receptie werd bijgewoond door een grote varieteit aan mensen, waaronder een reeks bekenden uit de Amsterdamse gay scene en diverse ondernemers uit de verschillende homo-uitgaansstraten.
Receptiebezoekers en een roze kerstman/vrouwPink Christmas duurt dit jaar van 19 t/m 31 december en omvat een reeks van roze activiteiten in de Amsterdamse binnenstad. Toch is het wat minder omvangrijk dan bijvoorbeeld in 2008, toen er nog een heel boekje was voor het programma en het evenement o.a. ook een shopping tour en de (tegenwoordig in maart plaatsvindende) Roze Filmdagen omvatte.

Net als de eerder gesignaleerde terugloop van het aantal homobars zijn ook dit dingen die zich lenen om het Gay Pride-thema reflectie op toe te passen. 2013 kan daarmee ook voor de homohoreca een jaar worden om, terugkijkend op een groots verleden, te bepalen wat de wensen en de mogelijkheden voor de toekomst kunnen zijn.


- Zie ook de berichten op Gay.blog.nl - Gaysite.nl

0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.