Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 15 oktober 2012 21.33 uur:

Het happy hour dreigt te verdwijnen
Er dreigt een einde te komen aan het fenomeen happy hour, waarbij je gedurende een bepaalde tijd twee drankjes voor de prijs van één krijgt. Met name in de Reguliersdwarsstraat is dit van oudsher een populaire traditie.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) was tot nu toe altijd tegen de afschaffing van het happy hour, maar heeft dat verzet nu opgegeven in de hoop dat de leeftijdsgrens voor alcohol in cafe's dan niet wordt opgetrokken van 16 naar 18 jaar. KHN wil dat er een landelijk beleid komt dat ook een einde maakt aan goedkope alcohol in supermarkten.

Of deze door KHN voorgestelde "ruil" op landelijke basis doorgaat is de vraag, want als per 1 januari 2013 de nieuwe Drank- en Horecawet ingaat, kunnen gemeenten zelf een verordeningen maken, waarbij naar verwachting de meeste zullen kiezen voor een verbod op happy hours. Het standpunt van de gemeente Amsterdam is nog niet bekend. Wel heeft Ton Poppes, voorzitter van KHN Amsterdam, laten weten dat "gestunt met alcohol niet meer mag worden toegestaan".

Het fenomeen Happy hour werd eind jaren '70 voor het eerst in Nederland ingevoerd door Manfred Langer, in zijn kroeg Chez Manfred in de Halvemaansteeg. Toen Sjoerd Kooistra in 1986 de April overnam, voerde hij het ook daar in, onder de naam Piekuur. Na de grote verbouwing van de April in 1996 werd dit op zondag verlengd tot een dubbel happy hour, dat wekelijks massaal bezocht werd.

Elders in Amsterdam komt een happy hour niet veel meer voor. Het is vervangen door aanbiedingen in de vorm van strippenkaarten of een korting bij bijvoorbeeld 5 biertjes of 10 shotjes. In de Reguliersdwarsstraat is het populaire zondagse happy hour van de April overgenomen door de Taboo bar, waar het nog altijd een zeer druk bezochte gezelligheidsbijeenkomst is. Ook in de tegenoverliggende Soho is dagelijks een happy hour, net als bij nog enkele andere homocafe's in de straat.

- Zie ook de berichten op Telegraaf.nl - AT5.nl - MissetHoreca.nl


Update 29-10-2012:
Uit het vandaag gepresenteerde regeerakkoord blijkt dat het nieuwe kabinet Rutte II voornemens is om de leeftijdsgrens voor alcohol met ingang van 2013 te verhogen van 16 naar 18 jaar.
Daarnaast zal zowel in 2013 als in 2014 de accijns op bier, wijn en gedestilleerd verhoogd gaan worden.

3 reactie(s)

Door Johnny op 24-10-2012 om 17:16 uur:

Tijd voor Taboo en Soho om te kijken of ze ook publiek kunnen trekken zonder goedkoop bier..worden ze misschien eindelijk een beetje creatief zoals de andere zaken in de stad..?Door Michael op 29-10-2012 om 14:52 uur:

Bedoel je die andere zaken in de Reguliersdwarsstraat die alweer dicht zijn, hetero zijn geworden of niet druk zijn? :)Door danny op 27-11-2012 om 0:28 uur:

In de reguliers heeft de laatste 10 jaar nog nooit een creatieve of interessante gay bar gezeten. Het leuke gay uitgaan zit al jaren elders in de stad: kerkstraat, spuistraat, zeedijk.
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.