Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 1 mei 2012 19.25 uur:

Koninginnedag bijna net zo druk en feestelijk als voorgaande jaren

Ondanks dat er dit jaar met Koninginnedag voor het eerst geen groot podium met DJ-optredens in de Reguliersdwarsstraat was, zijn mensen toch weer in grote getale naar de straat gekomen voor een ouderwets gezellig openluchtfeest.

Aanvankelijk leek het nog onzeker hoe de Koninginnedagviering in de Reguliers zou gaan uitpakken. Door de steeds strengere veiligheidseisen vanuit de gemeente was het voor de grote homozaken dit jaar namelijk financieel niet meer haalbaar om een groot evenement met podium, artiesten en muziekinstallaties neer te zetten.Reguliersdwarsstraat geheel in oranje


KoninginneNacht

Als enige had de nieuwe Pop-Up Club in de voormalige Havana een vergunning voor een wat kleiner straatfeest op Koninginnenacht. Met een podium en een buitenbar, was hier dan ook al snel druk en gezellig.

Bij de grote homocafe's in het midden van de straat hingen grote oranje ballonnenslingers (overigens dezelfde als in de Halvemaansteeg en op de Zeedijk), waardoor de straat er feestelijk uitzag. Ook hier werd het gezellig druk, ondanks dat er die avond geen buitenbars waren en bij de zaken alleen de eigen muziek klonk - iets waar zanger Gordon zich persoonlijk bij de burgemeester over beklaagde.
Koninginnenacht @ Reguliersdwarsstraat, 29 april 2012


KoninginneDag

Op Koninginnedag zelf hadden de zaken tussen Ludwig en EVE grote speakers buiten staan en werd de muziek onderling doorgezet, zodat dit deel van de straat toch weer als vanouds een openluchtdisco leek.
Er waren nu ook een aantal buitenbars en de drukte leek zeker niet heel veel minder dan eerdere jaren. Net als in 2011 was het ook dit jaar stralend zonnig en zomers warm. Ook na de officiele eindtijd van 20.00 uur bleef de straat nog lang vol staan en ging het feest binnen gewoon verder tot in de kleine uurtjes.
Koninginnedag @ Reguliersdwarsstraat, 30 april 2012


Oostkant van de straat

Zo druk als het in het westelijk deel van de straat was, zo rustig was het dit jaar in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat, tussen Vijzelstraat en Rembrandtplein. Daar vond tot en met vorig jaar traditiegetrouw bij café De Duivel het Hell's Kitchen straatfeest plaats, met vorig jaar de Queen's Bridge over de straat. En tussen de Reality bar en Jantjes Verjaardag was dan nog een wat meer heterogericht straatfeest.

Om veiligheidsredenen werd daar echter geen vergunning meer voor afgegeven en bleef dit stuk van de Reguliers dus nagenoeg leeg. Dit tot teleurstelling van de caféhouders. Naast de hele kleine buitenbarretjes bij 't Dwarsliggertje en Reality, was er daardoor wel meer ruimte voor restaurants om op straat hun gerechten aan te bieden, wat in het andere deel van de straat dit jaar nauwelijks meer gebeurde.Oostkant van de Reguliersdwarsstraat


Veiligheid

In het algemeen trok de Koninginnedagviering in Amsterdam wat minder bezoekers dan vorig jaar en was de sfeer meer relax. Er deden zich dan ook beduidend minder incidenten voor.

In de Reguliersdwarsstraat vond, voor zover bekend, slechts één klein incident plaats waarbij één persoon onwel werd. Hiervoor kwamen uiteindelijk maar liefst 2 ME-wagens en 2 ambulances door de mensenmassa heen gereden.

Omdat er geen officieel evenement in de straat georganiseerd werd, waren er geen security- en EHBO-mensen ter plaatse. Ook was er om die reden nauwelijks extra openbare toiletvoorziening.
Straatfeest in de Reguliersdwarsstraat
Gezien vanuit de Soho


Al met al was het een geslaagde Koninginnedagviering, die heeft laten zien dat het in de Reguliersdwarsstraat ook heel gezellig kan worden zonder dat daar hele grote investeringen voor nodig zijn.

> Foto's: Queen's Night 2012 & Queen's Day 2012

0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.