Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 26 maart 2012 16.55 uur:

Dit jaar slechts een sobere Koninginnedag in de Reguliers

Koninginnedag Tijdens de komende Koninginnedag zal er voor het eerst sinds lange tijd geen groot straatfeest in de Reguliersdwarsstraat plaatsvinden.

Wel zullen er buitenbars bij de diverse cafe's staan en zal er vanuit de zaken voor muziek gezorgd worden, maar er komt geen podium voor DJ-optredens meer.

Door de nieuwe regels van de gemeente, waarin steeds meer en steeds striktere veiligheidsmaatregelen geëist worden, bleek het voor de ondernemers financieel niet haalbaar om een groot evenement zoals in voorgaande jaren te organiseren. Dit werd onlangs meegedeeld namens de Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat.

In de nieuwe 'spelregels' voor Koninginnedag 2012 had de gemeente nog wel toegestaan dat in de Reguliersdwarsstraat, als enige locatie in het centrum, een besloten feest (eventueel met kaartverkoop) gehouden mocht worden, maar ook dat was niet voldoende om het rendabel te maken.Verleden tijd? Het grote Koninginnedagstraatfeest in 2011


Het Koninginnedagfeest bij de grote homozaken was tientallen jaren een absoluut hoogtepunt, waarbij de straat veranderde in een ware openluchtdisco voor duizenden feestvierders. Het uitblijven van een grote party is daarmee ook een tegenslag voor Amsterdam als prominente Gay Destination.

Overige straatfeesten

Naast de grote gay street party, werden in voorgaande jaren ook telkens enkele kleinere straatfeesten in de Reguliersdwarsstraat gehouden. Mogelijk dat sommige daarvan dit jaar nog wel doorgaan.

BLOC en Havana, die vorig jaar aan het begin van de straat een feest organiseerden, zijn beide inmiddels gesloten. Het is echter niet uitgesloten dat Pop-Up Club 19, die nu tijdelijk in het pand van de Havana zit, nog een feest organiseert.

Aan de overkant van de Vijzelstraat vonden bij hiphopbar De Duivel in voorgaande jaren de Queen's Bridge/Devil's Pie-straatfeesten plaats. Na maandenlange sluiting op last van de gemeente is deze bar wel weer open, maar het is op dit moment nog niet bekend of de vergunning voor dit straatfeest verleend wordt.

Het straatfeest bij Jantjes Verjaardag en de Reality Bar zal in elk geval niet plaatsvinden. Op het naastgelegen Rembrandtplein zal tijdens Koninginnedag eveneens geen feest zijn, ook daar zullen alleen buitentaps langs de gevels van de cafe's komen.Straatfeesten Koninginnedag 2012


Eerder was al bekend geworden dat het grote 538-feest op het Museumplein en een aantal andere grotere Koninginnedagfeesten dit jaar niet door zullen gaan. Volgens het gemeentebestuur kwamen er in de afgelopen jaren zoveel mensen naar Amsterdam, dat de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden.

0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.