Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 15 februari 2012

Bavaria maakt tijdelijke pop-up club van de vroegere Havana

Eerder vandaag meldde Misset Horeca, dat bierbrouwer Bavaria ook voet aan de grond wil krijgen in Amsterdam en daartoe de biervoorziening van de voormalige Havana in de Reguliersdwarsstraat heeft overgenomen.

In afwachting van een verbouwing zal Bavaria hier tijdelijk een Pop-Up Club exploiteren: "Het dichtgetimmerde pand aan de Reguliersdwarsstraat zal de komende 8 weken het decor zijn voor toonaangevende creatieve organisaties op het gebied van muziek en kunst", meldt Bavaria aan Misset Horeca. Volgens de facebook-pagina gebeurt dit onder de naam RGLSDWRS 19.

Deze nieuwe insteek doet denken aan de jaren 2004/2005, toen de Havana gekraakt was en er eveneens allerlei creatieve en culturele activiteiten in het pand werden georganiseerd. Dit was destijds duidelijk te zien aan de kleurrijk versierde voorgevel:
Nu zullen op vrijdag 17 februari PUP Amsterdam en Hendrikus de aftrap verzorgen. Daarna nemen de organisaties Vage Gasten, Cirque Excentrique, Sffrmkrs, Plak, Berlin Underground, The Ponytails en RAUW het stokje over. Zij hosten op gezette data en tijden hun eigen feesten. "Niet typisch gay", meldt Bavaria desgevraagd.

"Met de tijdelijke opening van 19 geven we verschillende Amsterdamse initiatieven een podium om de veelbesproken Reguliersdwarsstraat weer een positieve boost te geven", lichtte Bavaria-directeur Peer Swinkels tegen Misset Horeca toe.

Bavaria is nu de derde brouwer geworden die aan één van de grote zaken in de Reguliersdwarsstraat levert. Grolsch doet dat bij EVE en Heineken bij Soho, Exit en Ludwig. Voorheen werd Heineken geschonken in de Havana.

Voorlopig zal daar eerst worden gewerkt met flesjes Bavaria, maar in de nieuwe horecabestemming zal ook 'Brabants' bier uit de tap komen. De tijdelijke club is geopend van 17 februari tot en met Koninginnedag 2012.

- Berichten op MissetHoreca.nl - GaySite.nl


UPDATE 19 februari:
Vrijwel direct na het verschijnen van bovenstaand bericht, bleek dat de gevel van de vroegere Havana opnieuw van graffiti-schilderingen voorzien is, enigszins vergelijkbaar met zoals dat in 2004/2005 het geval was, zij het dat de zaak nu niet gekraakt is:0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.