Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 21 januari 2012

Voortaan alleen zachte muziek in de voormalige Havana

Nadat eerder al bekend was gemaakt dat homobar/club Havana aan het eind van deze maand zal sluiten, liet eigenaar Arno Eveleens donderdag tegenover Misset Horeca weten, dat dit het gevolg is van steeds strengere geluidseisen.

Na klachten van een iemand die een paar huizen verderop woont, besloot te gemeente een strengere geluidsnorm (van 83 decibel) op te leggen. Deze eis is volgens Eveleens dusdanig streng, dat hij hier nu geen discotheek meer kan exploiteren. Daarvan ligt het gemiddelde geluidsniveau tussen de 90 en 115 decibel.

Overigens is de Havana nooit een echte discotheek geweest. Oorspronkelijk was het een danscafé, met beneden een ruime bar en boven een dansvloer, het legendarische Havana Upstairs.De Havana vlak voor de heropening in juli 2011

Exploitant Arno Eveleens verwijt dan ook de gemeente dat die deze vanouds zo befaamde zaak de das heeft om gedaan. Op zaterdag 28 januari zal het afscheidsfeest van Havana gehouden worden, maar feitelijk betreft dit alleen het definitieve einde van de naam Havana. Tegenover Misset Horeca vertelt Eveleeens:

"We gaan iets anders doen. Eerst wordt het een beetje een underground locatie voor besloten feesten en partijen. Daarna – in mei – gaan we verbouwen." Vervolgens wil hij er een business-to-business concept neerzetten: "Met zachte muziek, meer meubels en eten erbij.". Hoe dit er precies uit gaat zien, is nog niet bekend.

De sluiting van de Havana is echter niet alleen maar het gevolg van de strengere geluidsnormen, want alle drie de keren dat deze zaak in de afgelopen jaren heropend werd, bleek het niet mogelijk om voldoende bezoekers te trekken en vast te houden. Volgens menigeen lag dit onder meer aan de ongelukkige indeling van het interieur. Dit was na de verbouwing van 2009 tamelijk smal en krap geworden en daarmee het tegendeel van de ruime zaak uit de hoogtijdagen.

- Berichten op MissetHoreca.nl - AT5.nl

0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.