Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 15 januari 2012 22.35 uur:

Restaurant Rose's Cantina viert 30-jarig jubileum

Op vrijdag 27 januari zal het bekende Mexicaanse restaurant Rose's Cantina aan de Reguliersdwarsstraat 40 zijn 30-jarig jubileum vieren.

Bij de opening was Rose's Cantina het eerste Mexicaanse restaurant van Amsterdam, en één van de eerste van de hele reeks gerenommeerde buitenlandse eetgelegenheden die de Reguliersdwarsstraat inmiddels rijk is.


Interieur van Rose's Cantina

Jubileumavond

Het jubileum wordt op vrijdag 27 januari gevierd met een feestelijke jubileumavond. Onder andere zijn er dan Mexicaanse bierarrangementen en worden een nieuwe menukaart en een nieuwe cocktailkaart gepresenteerd. De hele avond is het Happy Hour! Rond middernacht gaan de tafels aan de kant en zal DJ Medi Madison de avond afsluiten.

Latin Late Nights

Tevens is deze avond de aftrap van een reeks Latin Late Nights. Daarbij gaan na het eten de stoelen aan de kant en krijgt de DJ de voeten van de vloer op salsa, merengue en latin house. Hiermee zal het restaurant voor het eerst op reguliere basis tot in de late uurtjes open zijn.

Geschiedenis

Rose's Cantina begon ooit in het pand op nummer 38. In 1984 werd het restaurant uitgebreid door de overname van de naastgelegen ruimte op nummer 40. Daar was sinds 1981 het superhippe café Oblomow gevestigd, dat echter inmiddels was uitgebloeid.

In 2008 werd Rose's overgenomen door de restaurantketen Dobson & Uzcudun, die vooral bekend is van de 6 Argentijnse grill restaurants Rancho. Op nummer 38 werden sindsdien, onder verschillende namen, enkele andere formules van deze keten uitgeprobeerd.

In 1989 werd nog een tweede vestiging van Rose's Cantina geopend aan het Fnidsen in Alkmaar. Dit restaurant gaat inmiddels zelfstandig verder onder de naam Rose's.

- Bericht op ClairePR.nl

2 reactie(s)

Door Francine Wessing op 5-05-2021 om 16:00 uur:

Het eerste Mexicaanse restaurant was Pacifico in de Warmoesstraat 1976, met het geld van hen is rose's cantina opgerichtDoor Ernst Frankemölle op 30-01-2022 om 19:03 uur:

Francine, je hebt me er mee naartoe genomen toen we verliefd waren. We werden verwend en het romantisch. Bel me eens, want ik wil je graag spreken in verband met een boek dat ik aan het schrijven ben. (0653988649) Liefs, E
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.