Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 9 januari 2012

Havana gaat wederom, maar nu definitief dicht

Eerder vandaag werd bekend dat homobar/club Havana aan de Reguliersdwarsstraat 17-19 aan het eind van deze maand definitief haar deuren zal sluiten.

Op zaterdag 28 januari zal het allerlaatste feest gehouden worden. Net als in de hoogtijdagen zal dit gehost worden door Nickie Nicole en zullen bekende DJ's als Natarcia, Fabian Gulzar en Raoul hun muziek laten horen.De Havana vlak voor de heropening in juli 2011

De eigenaar, Arno Eveleens, benadrukt dat de zaak niet failliet is, maar dat hij een nieuwe weg wil inslaan en zich met de locatie meer wil richten op "het nieuwe uitgaan". Over de nieuwe invulling van het etablissement wordt op korte termijn meer bekend gemaakt.

Anders dan in diverse mediaberichten staat, was Havana niet al in de jaren '70 en '80 de hotspot voor homo's in deze straat. Van 1976 tot en met 1987 was in dit pand namelijk homodiscotheek De Viking gevestigd, die echter lang niet zo'n sprankelende uitstraling had als de Havana zou krijgen.

Die werd namelijk in 1989 geopend door Frans Monsma, die eerder al eigenaar van Downtown en April was geweest. Hij wist er, begin jaren '90, de populairste zaak van de Amsterdamse gay scene van te maken en tot op de dag van vandaag verlangen nog talloze mensen terug naar die "oude Havana".Het interieur van de oude Havana begin jaren '90

Medio 1996 werd de Havana overgenomen door wijlen horecamagnaat Sjoerd Kooistra, die de zaak in 2002 liet sluiten. Na nog een tijdje gekraakt te zijn, werd de Havana in 2009, 2010 en 2011 telkenmale weer heropend, om ook telkens korte tijd later weer te sluiten.

Bij de laatste heropening in juli 2011 wilde de Havana zich vooral richten op een jong publiek. Hiermee konden echter nauwelijks voldoende bezoekers getrokken worden en de zaak werd dan ook tijdelijk al een paar maanden gesloten. De laatste tijd was Havana alleen nog heel laat in het weekend geopend.

Daarnaast werd de exploitatie ook bemoeilijkt door steeds strengere geluidsnormen: "Kennelijk vindt de gemeente de klachten van één bewoner belangrijker, dan een levendige uitgaansstraat", aldus eigenaar Eveleens tegenover Metro.


- Berichten op AT5.nl - GayKrant.nl - GaySite.nl- Gay.blog.nl

0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.