Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


DJ Max Morel

 

Geboren in 1979

Max Morel was één van de bekendste DJ's die regelmatig in de Reguliersdwarsstraat optraden
Max Morel werd in 1979 geboren en groeide op in Bilthoven, een klein dorp in de provincie Utrecht. Op 16-jarige leeftijd ontdekte hij in een lokale kroeg de liefde voor het draaien van muziek. Na zijn middelbare school vertrok hij op 20-jarige leeftijd naar Amsterdam, waar hij de house-muziek leerde kennen.

Reeds een jaar later, in 2000, draaide hij eerstmaals in de Soho in de Reguliersdwarsstraat - op dat moment het meest trendy gaycafé van Amsterdam. Nog geen twee maanden daarna werd hij daar al de nieuwe resident voor de vrijdagavond.


Reguliersdwarsstraat

Sindsdien was Max Morel aan de Reguliersdwarsstraat verbonden en draaide hij jaarlijks op (één van) de grote straatfeesten ter gelegenheid van Koninginnedag en Gay Pride.

Door de paar duizend aanwezige feestgangers mee te nemen op zijn muzikale reis, wist hij telkens een aanstekelijke vibe onder hen te creëren:


Optreden van Max Morel tijdens het straatfeest voor
Koninginnenacht 2007 in de Reguliersdwarsstraat


Buitenland

Vanuit de Soho ontwikkelde Max Morel zijn muziekstijl verder en al in 2001 trad hij voor het eerst op in een club in Duitsland.

In 2002 maakte een optreden in de Escape aan het Rembrandtplein zoveel indruk op promoters, dat hij ook mocht komen draaien in de Amsterdamse clubs Marcanti Kingdom, The Powerzone, Ministry en Hotel Arena.

Daarna volgden optredens over de hele wereld: in Engeland, Duitsland, Spanje, maar ook in Azië en Noord- en Zuid-Amerika.


Max Morel in El Divino op Ibiza (2007)


Doorbraak

In 2005 beleefde Max Morel zijn definitieve doorbraak, toen hij resident-DJ werd op de CO2-feesten, die vanuit Amnesia op Ibiza ook naar Nederland waren komen overwaaien. In snel tempo volgden meer residency's, zoals bij GLOSS in The Powerzone en in de Winkel van Sinkel in Utrecht. Ook was hij resident-DJ op de White Party.

Later was Max Morel verbonden aan de circuit party-organisator Rapido, waarvoor hij op de Fresh en de After The Beach-parties draaide. Daarnaast stond hij ook nog bij Space Ibiza en organiseerde hij DJ-optredens, eerst met Essential Artists en later met 1Management.

In die hoedanigheid verzorgde hij voor de Reguliersdwarsstraat in 2009 de artiesten voor het straatfeest tijdens de Gay Pride en trad hij bijvoorbeeld in 2011 ook zelf weer op tijdens de street party voor Koninginnedag:DJ Max Morel optredend tijdens het straatfeest voor
Koninginnedag 2011 in de Reguliersdwarsstraat


Max bleef betrokken bij het LHBT-uitgaansleven en zo lanceerde hij in september 2022 de website GoGiGi.com met een uitgebreide agenda voor onder meer muzikale optredens en culturele activiteiten vanuit de regenbooggemeenschap.


Links

- Info op www.djguide.nl
- Rapido: www.clubrapido.com

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.