Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 28 december 2018

Nieuwste Vegan Junk Food Bar geopend

Gisteren is de vierde vestiging van de populaire keten Vegan Junk Food Bar (VJFB) geopend. De nieuwe zaak bevindt zich op de hoek van de Reguliersdwarsstraat en het pleintje van de Geelvinckssteeg.


Vegan Junk Food Bar @ Reguliersdwarsstraat

De nieuwe Vegan Junk Food Bar op de hoek van de
Reguliersdwarsstraat en de Geelvinckssteeg


Zoals de naam al zegt kan je bij de Vegan Junk Food Bar terecht voor voedsel dat we uit snackbars kennen, zoals hamburgers, friet, kapsalon en salades, maar dan wel volledig veganistisch. Dat wil zeggen dat er geen enkel dierlijk product in verwerkt is, dus bijvoorbeeld ook geen melk, kaas en eieren, dingen die vegetariërs wel eten.

Het interieur van de zaak is zwart met zachtroze en ter versiering zijn er op de muren graffititeksten alsmede enkele grote koperkleurige insecten aangebracht. Er is ook een bovenverdieping met nog meer tafeltjes en buiten is ruimte voor een groot terras.

De Vegan Junk Food Bar is dagelijks geopend van 11.00 - 1.00 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 3.00 uur.


Vegan Junk Food Bar @ Reguliersdwarsstraat

Benedenverdieping van de Vegan Junk Food Bar


Andere locaties

De eerste Vegan Junk Food Bar was een veganistische snackbar die in april 2017 werd geopend aan het Staringplein 22 ("West"). Al snel volgden vestigingen met de status van restaurant aan het Marie Heinekenplein 9 ("De Pijp") en aan de Eerste van Swindenstraat 389 ("East Side").

De nieuwste locatie aan de Reguliersdwarsstraat is eveneens een restaurant en wordt "Downtown" genoemd, wat enigszins verwarrend is gezien het feit dat zich iets verderop in de straat al sinds 1970 een befaamde lunchroom met de naam Downtown bevindt.


Futuristisch

De Vegan Junk Food Bar is gevestigd in een markant futuristisch uitziend pand op de hoek van de Reguliersdwarsstraat en de Geelvinckssteeg dat in de jaren '80 was ontworpen door de bekende architect Sjoerd Soeters.
Update: in maart 2019 werd duidelijk dat niet Sjoerd Soeters, maar Berend Fraenkel de ontwerper is. Tegenover Het Parool liet hij weten dat het gebouw "door toedoen van de opdrachtgevers en onvoldoende handhaving door de overheid, veel verminkingen heeft ondergaan."

Tot afgelopen oktober zat hier het Argentijnse restaurant Los Amigos met een bijpassende okergele gevel. Inmiddels is de buitenzijde geheel zwart geschilderd, zoals ook voor 1999 al het geval was.


Los Amigos @ Reguliersdwarsstraat

Het vroegere restaurant Los Amigos tijdens de verbouwing
tot de Vegan Junk Food Bar, oktober 2018


1 reactie(s)

Door DJ Jacuzzi Martijn Bosch op 30-12-2018 om 23:26 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.